Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsen voor getroffen Fortunezen: ruim 7000 euro opgehaald

Geplaatst opzaterdag 19 juni 2021 - 18:59

Een week voor de start van de Tour de France hebben supporters én spelers van Fortuna Sittard hun eigen 'Tour' gereden, ter ere van de Eredivisie-handhaving en in dienst van financieel getroffen mede-supporters.

De Tour de Handhaving begon met een tweet en eindigde, na een rit van Utrecht naar Sittard, met 177 kilometer en ruim 7000 euro aan donaties op de teller.

Video: L1

Opsteker
Het geld gaat naar Fortuna-supporters die financieel zó hard getroffen zijn door de coronacrisis, dat zij zich zonder hulp geen seizoenkaart voor de club meer zouden kunnen veroorloven; een hard gelag, zeker nu er met ingang van het nieuwe seizoen weer fans in de stadions welkom zijn. De initiatiefnemers maken uiteindelijk de opbrengst over aan de club, Fortuna zorgt op haar beurt dat het geld bij de bewuste fans terechtkomt. Zo is de Tour de Handhaving voor veel Fortunezen een mooie opsteker in een vervelende tijd.

'Mijn schuld'
"Dit is wel een beetje mijn schuld", zegt een lachende Nort Hesse, de in Utrecht woonachtige Fortuna-supporter die de tweet verstuurde waarin hij beloofde naar Sittard te fietsen wanneer de geel-groenen zich handhaafden in de Eredivisie. Na een beroerde start van het seizoen zette het team onder leiding van Sjors Ultee de opmars in en eindigden de Sittardenaren zelfs als elfde. "Ik vind het prachtig", zegt Hesse. "Er doen veel mensen mee, we worden aangemoedigd en het is tof dat er ook spelers meefietsen."

Tirpan en Van Osch
Want ook de Tour de Handhaving groeide: naast Hesse sloten ook Yelle Tieleman en Joris van Duin zich aan, er werden onder meer een volgwagen en een officieuze perswoordvoerder opgetrommeld, fans en familieleden zorgden in onder meer Weert voor een ravitaillering én de spelers Mickaël Tirpan en Yanick van Osch sloten zich in het mini-peloton aan. De uit Den Bosch afkomstige Van Osch zorgde in die plaats bovendien voor Bossche bollen, later op de route konden de fietsers ook op vlaai rekenen.

Er kan nog tien dagen gedoneerd worden aan het initiatief.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen