Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsen rond de wereld: Maastrichtenaren één jaar onderweg

Geplaatst opdinsdag 15 juni 2021 - 22:51

Ben van Baardwijk en Linda Reimersdahl vertrokken dinsdag precies één jaar geleden vanuit Maastricht om per fiets de wereld te verkennen.

Ze wagen zich aan een reis die zeven jaar in beslag zal nemen.

Doel
Het koppel fietst niet als een kip zonder kop. Met dit fietsavontuur willen ze mensen dichter bij de natuur brengen en kennismaken met de bevolking die ze op de fiets ontmoeten.

'Finnen zijn gastvrij'
Momenteel is het stel in Finland te vinden. "Het is fantastisch. Elke dag is echt een avontuur. Hier zijn we echt begonnen met het aankloppen bij mensen met de vraag of we mogen overnachten. We ervaren dat de Finnen echt gastvrij zijn", vertelt Linda.

Lees ook: Limburgers fietsen zeven jaar lang de wereld rond

Azië
Door de coronapandemie is het duo beperkt in sommige landen. "Elk land heeft zo zijn eigen regels en wat die zijn, is volstrekt onduidelijk. Ook veranderen de regels regelmatig", legt Ben uit. Ondanks de pandemie hebben ze toch al een groot deel van Europa gezien. Wel met een aantal lekke banden, maar dat mag de pret niet drukken. "We hebben hier veel geleerd. Nu wordt het tijd om Aziatische landen te bezoeken", zegt Ben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen