Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsen rond de wereld: Maastrichtenaren één jaar onderweg

Geplaatst opdinsdag 15 juni 2021 - 22:51

Ben van Baardwijk en Linda Reimersdahl vertrokken dinsdag precies één jaar geleden vanuit Maastricht om per fiets de wereld te verkennen.

Ze wagen zich aan een reis die zeven jaar in beslag zal nemen.

Doel
Het koppel fietst niet als een kip zonder kop. Met dit fietsavontuur willen ze mensen dichter bij de natuur brengen en kennismaken met de bevolking die ze op de fiets ontmoeten.

'Finnen zijn gastvrij'
Momenteel is het stel in Finland te vinden. "Het is fantastisch. Elke dag is echt een avontuur. Hier zijn we echt begonnen met het aankloppen bij mensen met de vraag of we mogen overnachten. We ervaren dat de Finnen echt gastvrij zijn", vertelt Linda.

Lees ook: Limburgers fietsen zeven jaar lang de wereld rond

Azië
Door de coronapandemie is het duo beperkt in sommige landen. "Elk land heeft zo zijn eigen regels en wat die zijn, is volstrekt onduidelijk. Ook veranderen de regels regelmatig", legt Ben uit. Ondanks de pandemie hebben ze toch al een groot deel van Europa gezien. Wel met een aantal lekke banden, maar dat mag de pret niet drukken. "We hebben hier veel geleerd. Nu wordt het tijd om Aziatische landen te bezoeken", zegt Ben.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen