Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsen langs voorstanders Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2020 - 22:24

Voorstanders van de luchthaven Maastricht Aachen Airport (MAA) hebben vrijdagochtend een fietstocht gemaakt met oud-staatssecretaris Pieter van Geel. Die moet binnenkort een advies uitbrengen aan het Limburgse provinciebestuur over de toekomst van het vliegveld.

Tegenstanders willen dat het vliegveld sluit. De fietsende voorstanders noemen zichzelf de zwijgende meerderheid, die nauwelijks wordt gehoord in de media. Zij maakten een fietstocht langs omwonenden van het vliegveld, onder meer in Meerssen en Ulestraten.

Video: L1

Cruciaal
Het komende jaar is cruciaal voor de toekomst van MAA. Na het advies van Van Geel zal blijken of groei van het vliegveld mogelijk is, of niet. Tegenstanders klagen over herrie en kerosinestank en noemen de luchthaven verspilling van overheidsgeld. Voorstanders menen dat het vliegveld wel degelijk een economisch belang voor Limburg dient.

Mini-vrachtvluchten
De fietstocht vindt plaats op de dag dat bekend werd dat er mogelijk weer meer mini-vrachtvluchten plaats gaan vinden tussen het vliegveld in Beek en de luchthaven bij Luik. Dat werd duidelijk nadat donderdagavond een dergelijke mini-vlucht plaatsvond.

Lees ook: Mogelijk meer mini-vluchten tussen Maastricht en Luik

Duivels dilemma
Voor adviseur Van Geel wordt het hoe dan ook een duivels dilemma. Want hoe kun je een advies uitbrengen over de toekomst van een vliegveld als voor- en tegenstanders zó lijnrecht tegenover elkaar staan? Rondom het vliegveld in Eindhoven wist hij het tot een goed einde te brengen. En die ervaring neemt de adviseur nu mee naar Zuid-Limburg.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen