Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsen langs voorstanders Maastricht Aachen Airport

Geplaatst opvrijdag 28 augustus 2020 - 22:24

Voorstanders van de luchthaven Maastricht Aachen Airport (MAA) hebben vrijdagochtend een fietstocht gemaakt met oud-staatssecretaris Pieter van Geel. Die moet binnenkort een advies uitbrengen aan het Limburgse provinciebestuur over de toekomst van het vliegveld.

Tegenstanders willen dat het vliegveld sluit. De fietsende voorstanders noemen zichzelf de zwijgende meerderheid, die nauwelijks wordt gehoord in de media. Zij maakten een fietstocht langs omwonenden van het vliegveld, onder meer in Meerssen en Ulestraten.

Video: L1

Cruciaal
Het komende jaar is cruciaal voor de toekomst van MAA. Na het advies van Van Geel zal blijken of groei van het vliegveld mogelijk is, of niet. Tegenstanders klagen over herrie en kerosinestank en noemen de luchthaven verspilling van overheidsgeld. Voorstanders menen dat het vliegveld wel degelijk een economisch belang voor Limburg dient.

Mini-vrachtvluchten
De fietstocht vindt plaats op de dag dat bekend werd dat er mogelijk weer meer mini-vrachtvluchten plaats gaan vinden tussen het vliegveld in Beek en de luchthaven bij Luik. Dat werd duidelijk nadat donderdagavond een dergelijke mini-vlucht plaatsvond.

Lees ook: Mogelijk meer mini-vluchten tussen Maastricht en Luik

Duivels dilemma
Voor adviseur Van Geel wordt het hoe dan ook een duivels dilemma. Want hoe kun je een advies uitbrengen over de toekomst van een vliegveld als voor- en tegenstanders zó lijnrecht tegenover elkaar staan? Rondom het vliegveld in Eindhoven wist hij het tot een goed einde te brengen. En die ervaring neemt de adviseur nu mee naar Zuid-Limburg.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen