Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsen in de Weerter winkelstraat blijft verboden

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 6:45

De proef om het fietsen in de Stationsstraat in Weert toe te staan, is van de baan.

Na een overleg met bewoners en ondernemers van de Stationsstraat heeft wethouder Harrie Litjens besloten de pilot te schrappen.

Gevaarlijk
Volgens ondernemers en bewoners leiden fietsers in deze winkelstraat tot gevaarlijke situaties. "We waren dan ook niet blij met het voornemen van de gemeente om bij wijze van proef fietsers toe te staan", zegt Nicole Kamphuis onderneemster van de Stationsstraat. "Klanten en kinderen lopen vaak zo de deur uit en letten niet op of er fietsers voorbijkomen. Dat is vragen om ongelukken. Een bewoner van de straat is onlangs aangereden door een fietser. Nu al wordt er veel te veel gefietst. Vooral door scholieren. Het zou beter zijn meer te controleren op het ongeoorloofd fietsen in de straat."

De ondernemers en bewoners verzamelden handtekeningen om te protesteren tegen de pilot.

Jammer
Een woordvoerster van de gemeente bevestigt het schrappen van de pilot. "Jammer", zegt ze. "Net als in andere steden wilden we dat fietsers dicht bij de winkels kunnen komen, waardoor deze meer omzet maken. Fietsend publiek komt vaker en is trouwer. Je stimuleert dus het lokale shoppen. Winkeliers en gemeente streven dus hetzelfde doel na, maar hebben beide andere verwachtingen over de uitkomst van meer fietsers in de stad. Met een pilot had je die verwachtingen kunnen toetsen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Genoeg aan te merken op Limburgse fietspaden
Meeste fietsdoden per gereden kilometer in Limburg
'Ouders, fiets met je kinderen naar school'
Overleg over 'gevaarlijke' fietspaden
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen