Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsen in de Weerter winkelstraat blijft verboden

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 6:45

De proef om het fietsen in de Stationsstraat in Weert toe te staan, is van de baan.

Na een overleg met bewoners en ondernemers van de Stationsstraat heeft wethouder Harrie Litjens besloten de pilot te schrappen.

Gevaarlijk
Volgens ondernemers en bewoners leiden fietsers in deze winkelstraat tot gevaarlijke situaties. "We waren dan ook niet blij met het voornemen van de gemeente om bij wijze van proef fietsers toe te staan", zegt Nicole Kamphuis onderneemster van de Stationsstraat. "Klanten en kinderen lopen vaak zo de deur uit en letten niet op of er fietsers voorbijkomen. Dat is vragen om ongelukken. Een bewoner van de straat is onlangs aangereden door een fietser. Nu al wordt er veel te veel gefietst. Vooral door scholieren. Het zou beter zijn meer te controleren op het ongeoorloofd fietsen in de straat."

De ondernemers en bewoners verzamelden handtekeningen om te protesteren tegen de pilot.

Jammer
Een woordvoerster van de gemeente bevestigt het schrappen van de pilot. "Jammer", zegt ze. "Net als in andere steden wilden we dat fietsers dicht bij de winkels kunnen komen, waardoor deze meer omzet maken. Fietsend publiek komt vaker en is trouwer. Je stimuleert dus het lokale shoppen. Winkeliers en gemeente streven dus hetzelfde doel na, maar hebben beide andere verwachtingen over de uitkomst van meer fietsers in de stad. Met een pilot had je die verwachtingen kunnen toetsen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Genoeg aan te merken op Limburgse fietspaden
Meeste fietsdoden per gereden kilometer in Limburg
'Ouders, fiets met je kinderen naar school'
Overleg over 'gevaarlijke' fietspaden
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV