Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsen in de Weerter winkelstraat blijft verboden

Geplaatst opdinsdag 8 maart 2016 - 6:45

De proef om het fietsen in de Stationsstraat in Weert toe te staan, is van de baan.

Na een overleg met bewoners en ondernemers van de Stationsstraat heeft wethouder Harrie Litjens besloten de pilot te schrappen.

Gevaarlijk
Volgens ondernemers en bewoners leiden fietsers in deze winkelstraat tot gevaarlijke situaties. "We waren dan ook niet blij met het voornemen van de gemeente om bij wijze van proef fietsers toe te staan", zegt Nicole Kamphuis onderneemster van de Stationsstraat. "Klanten en kinderen lopen vaak zo de deur uit en letten niet op of er fietsers voorbijkomen. Dat is vragen om ongelukken. Een bewoner van de straat is onlangs aangereden door een fietser. Nu al wordt er veel te veel gefietst. Vooral door scholieren. Het zou beter zijn meer te controleren op het ongeoorloofd fietsen in de straat."

De ondernemers en bewoners verzamelden handtekeningen om te protesteren tegen de pilot.

Jammer
Een woordvoerster van de gemeente bevestigt het schrappen van de pilot. "Jammer", zegt ze. "Net als in andere steden wilden we dat fietsers dicht bij de winkels kunnen komen, waardoor deze meer omzet maken. Fietsend publiek komt vaker en is trouwer. Je stimuleert dus het lokale shoppen. Winkeliers en gemeente streven dus hetzelfde doel na, maar hebben beide andere verwachtingen over de uitkomst van meer fietsers in de stad. Met een pilot had je die verwachtingen kunnen toetsen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Genoeg aan te merken op Limburgse fietspaden
Meeste fietsdoden per gereden kilometer in Limburg
Overleg over 'gevaarlijke' fietspaden
'Ouders, fiets met je kinderen naar school'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen