Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsbrug over de Maas bij Mook bijna klaar

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 14:52

De fietsbrug over de Maas die Mook met Cuijk verbindt nadert zijn voltooiing.

Op zaterdag 16 mei vindt het zogenoemde invaren en inhijsen van de hoofdoverspanning plaats. Dat is het brugdeel dat de brugdelen aan beide oevers met elkaar verbindt.

Precisiewerk
Deze hoofdoverspanning weegt 460 ton en de plaatsing ervan is precisiewerk. Het gevaarte arriveert op pontons in Cuijk en is afkomstig uit Schiedam.

Bekijks
Normaal gesproken trekt een dergelijke klus veel bekijks, maar vanwege de coronamaatregelen mag er geen publiek aanwezig zijn bij de werkzaamheden. Pers mag wel aanwezig zijn en voor een livestream wordt gezorgd via de website van de gemeente Cuijk.

Op het inhijsen van de brugliggers kwam begin april aardig wat publiek af. De gemeente Mook en Middelaar heeft de mensen toen naar huis gestuurd, vanwege het rondwarende coronavirus.

Lees ook: Ga naar huis': teveel publiek bij bouw fietsbrug Cuijk-Mook

MaasWaalpad
De fietsbrug Cuijk-Mook is onderdeel van het MaasWaalpad. De brug levert fietsers van en naar Cuijk 2,5 kilometer winst op in vergelijking met de route via de A73. De fietsbrug is ook toegankelijk voor voetgangers.

De realisatie van de brug is een samenwerkingsproject van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en de gemeenten Mook en Middelaar en Cuijk. Naar verwachting kan de brug in september in gebruik worden genomen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen