Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietsbrug over de Maas bij Mook bijna klaar

Geplaatst opwoensdag 6 mei 2020 - 14:52

De fietsbrug over de Maas die Mook met Cuijk verbindt nadert zijn voltooiing.

Op zaterdag 16 mei vindt het zogenoemde invaren en inhijsen van de hoofdoverspanning plaats. Dat is het brugdeel dat de brugdelen aan beide oevers met elkaar verbindt.

Precisiewerk
Deze hoofdoverspanning weegt 460 ton en de plaatsing ervan is precisiewerk. Het gevaarte arriveert op pontons in Cuijk en is afkomstig uit Schiedam.

Bekijks
Normaal gesproken trekt een dergelijke klus veel bekijks, maar vanwege de coronamaatregelen mag er geen publiek aanwezig zijn bij de werkzaamheden. Pers mag wel aanwezig zijn en voor een livestream wordt gezorgd via de website van de gemeente Cuijk.

Op het inhijsen van de brugliggers kwam begin april aardig wat publiek af. De gemeente Mook en Middelaar heeft de mensen toen naar huis gestuurd, vanwege het rondwarende coronavirus.

Lees ook: Ga naar huis': teveel publiek bij bouw fietsbrug Cuijk-Mook

MaasWaalpad
De fietsbrug Cuijk-Mook is onderdeel van het MaasWaalpad. De brug levert fietsers van en naar Cuijk 2,5 kilometer winst op in vergelijking met de route via de A73. De fietsbrug is ook toegankelijk voor voetgangers.

De realisatie van de brug is een samenwerkingsproject van de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en de gemeenten Mook en Middelaar en Cuijk. Naar verwachting kan de brug in september in gebruik worden genomen.

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen