Overslaan en naar de inhoud gaan

Feyenoord wipt Roda na verlenging uit KNVB-beker

Geplaatst opwoensdag 3 februari 2016 - 23:28

Na de opleving in de competitie volgde woensdagavond voor Roda JC de teleurstelling van uitschakeling in de beker.

Feyenoord, onder immense druk, triomfeerde in Kerkrade na verlenging: 0-1.

Opgelucht
De thuisploeg begon afwachtend aan de confrontatie met Feyenoord en haalde in de eerste tien minuten opgelucht adem toen kogels van Elia en Kuijt over en naast het doel vlogen.

Brutaler
Roda werd vervolgens wat brutaler en zocht waar mogelijk de tegenaanval. Van Peppen dwong Vermeer tot een reflex, daarmee de Rotterdammers waarschuwend dat de rode loper niet werd uitgelegd. Het spel golfde daarna op en neer, in een duel vol dynamiek en korte, snelle combinaties.

Van Duinen
Na rust trok Roda de regie meer en meer naar zich toe. Poepon schoot rakelings naast de paal. Kalezic wachtte tot minuut 75 en bracht toen Roda-debutant Van Duinen voor Peterson, die weinig had kunnen afdwingen.

Verlenging
Na negentig minuten was er nog geen doelpunt gevallen en dus gaf arbiter Ed Janssen het sein voor de verlenging. Daarin velde Botteghin met een kopbal het vonnis over Roda.

Roda-speler Georgi Zhukov passeert Feyenoord-verdediger Miquel Nelom.
Foto: MGL/Ermindo Armino

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen