Overslaan en naar de inhoud gaan

Feyenoord krijgt weer een fraaie Limburgse grasmat

Geplaatst opmaandag 9 juli 2018 - 13:36

Het veld van De Kuip in Rotterdam ligt er binnenkort dankzij de grasmatten van Hendriks Graszoden uit Heythuysen als een biljartlaken bij.

De matten worden maandag in het stadion van bekerwinnaar Feyenoord gelegd. Het stadion in de havenstad wordt zo klaargestoomd voor het nieuwe seizoen.

Puzzel
Een verslaggever van RTV Rijnmond heeft filmpjes op Twitter geplaatst van de klus. Het blijkt zo nu en dan nog een heel gepuzzel te zijn om de matten goed op elkaar aan te laten sluiten.

Limburgs gras
Feyenoord is niet de enige club waar ze een grasmat van het bedrijf uit Heythuysen hebben. Ook in de stadions van Ajax en FC Nürnberg spelen ze op Limburgs gras.

Droogte
Vanwege de aanhoudende droogte was het dit jaar een helse klus om de velden in goede conditie te houden. "De droogte kost ons geld en vraagt veel van onze mensen, maar ook komend voetbalseizoen willen wij weer de beste voetbalmat van de Eredivisie leveren", John Hendriks, een van de bedrijfseigenaren.

Lees ook: Limburgs gras van Feyenoord en Ajax heeft het zwaar

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen