Overslaan en naar de inhoud gaan

Feyenoord krijgt weer een fraaie Limburgse grasmat

Geplaatst opmaandag 9 juli 2018 - 13:36

Het veld van De Kuip in Rotterdam ligt er binnenkort dankzij de grasmatten van Hendriks Graszoden uit Heythuysen als een biljartlaken bij.

De matten worden maandag in het stadion van bekerwinnaar Feyenoord gelegd. Het stadion in de havenstad wordt zo klaargestoomd voor het nieuwe seizoen.

Puzzel
Een verslaggever van RTV Rijnmond heeft filmpjes op Twitter geplaatst van de klus. Het blijkt zo nu en dan nog een heel gepuzzel te zijn om de matten goed op elkaar aan te laten sluiten.

Limburgs gras
Feyenoord is niet de enige club waar ze een grasmat van het bedrijf uit Heythuysen hebben. Ook in de stadions van Ajax en FC Nürnberg spelen ze op Limburgs gras.

Droogte
Vanwege de aanhoudende droogte was het dit jaar een helse klus om de velden in goede conditie te houden. "De droogte kost ons geld en vraagt veel van onze mensen, maar ook komend voetbalseizoen willen wij weer de beste voetbalmat van de Eredivisie leveren", John Hendriks, een van de bedrijfseigenaren.

Lees ook: Limburgs gras van Feyenoord en Ajax heeft het zwaar

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen