Festivals

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Daarom bieden we je hier een plek voor al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen. Zoek je nieuws over een specifiek festival? Gebruik dan rechtsboven onze zoekfunctie en typ daarin de naam van het festival.
festii

Excuses van Rutte: 'Maar ik heb liever perspectief'

Demissionair premier Mark Rutte heeft maandag excuses aangeboden voor de te snelle versoepelingen van vorige maand. Johan Hauser, programmeur bij Poppodium Grenswerk in Venlo wil liever perspectief dan excuses.

Solar Weekend Festival
Organisatie Solar in tranen: 'Dit is de nekslag'

Bij directeur Joop Soree van Solar Festival Roermond rolden vrijdagavond de tranen over zijn wangen toen hij met zijn team naar de coronapersconferentie keek. Daarin werd bekendgemaakt dat meerdaagse evenementen tot 14 augustus weer verboden zijn.

Festival Panningen (9 jul 2021)
Festival Panningen onzeker: 'Rare, spannende uurtjes'

De kaartjes zijn verkocht, het bier zit in de tap, met andere woorden: alles is klaar voor Kermis Outdoor Festival. Maar het is met de aangekondigde persconferentie nu de grote vraag of het evenement in Panningen ├╝berhaupt door kan gaan.

Cultura Nova 2021 theater jeugdtheater Inspira Teatre
Veel internationaal jeugdtheater bij Cultura Nova

Het internationaal theaterfestival Cultura Nova in Heerlen presenteert in de editie van 2021 tien gezelschappen uit binnen- en buitenland, met in totaal 30 voorstellingen voor de jeugd.

solar 2016 roermond (21 feb 2020)
Nog geen duidelijkheid over doorgang Solar Weekend Festival

Het is nog steeds onduidelijk of het Solar Weekend Festival dit jaar door kan gaan. De knoop wordt vrijdag doorgehakt.

Twenty One Pilots
Twenty One Pilots volgend jaar op Pinkpop

De Amerikaanse band Twenty One Pilots staat volgend jaar op Pinkpop.

zomercarnaval (18 juni 2021)
Tsunami aan zomercarnavals in aantocht

Nu de coronaregels soepeler worden, lijkt het erop dat Limburgse vastelaovesliefhebbers deze zomer wat in te halen hebben. De provincie kan namelijk rekenen op behoorlijk wat zomerse vastelaovesfestivals.

ANP-201198123
Metallica komt naar Pinkpop 2022

De Amerikaanse metalband Metallica komt volgend jaar naar Pinkpop.

DJ festival dance
Wel, niet en nu weer wel: Stereo Sunday gaat door

Dancefestival Stereo Sunday in Venlo gaat alsnog door, nu de regering heeft besloten dat na 30 juni weer evenementen tot 25.000 mensen gehouden mogen worden.

Stereo Sunday
Mogelijk gaat dancefestival Stereo Sunday toch door

Dancefestival Stereo Sunday in Venlo gaat dit jaar mogelijk toch door.

Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten