Festivals

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Daarom bieden we je hier een plek voor al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen.
iStock_183265356

Evenementen dreigen te stranden door gebrek aan EHBO

Een tekort aan EHBO-vrijwilligers dreigt het struikelblok te worden voor evenementen in Weert. Dat voorspelt Remy van de Kamp, voorzitter van de plaatselijke eerstehulpverlening.

Juiste afmeting Pinkpop, stock,
Zoveel ben je kwijt voor een biertje op Pinkpop

Voor een biertje op de 51ste editie van Pinkpop ben je dit jaar 3,20 euro kwijt.

Mamas_pride
Mama's Pride weer als vanouds: 'Blij dat alles weer kan'

Een jaar geleden was het nog een van de weinige festivals die toch doorgang kreeg in coronatijd met een zit-editie in augustus. Zaterdag is dan eindelijk weer de 'normale editie' van Mama’s Pride van start gegaan in Geleen.

Moulin_Blues
Editie 35 Moulin Blues: de blues leeft in Ospel

Meer bezoekers dan ooit, een nieuw festivalterrein en afscheid van een oudgedienden op Moulin Blues. De blues leeft in Ospel.

ANP_448071071
'Bevrijdingsfestival Roermond blijft gratis'

Het Bevrijdingsfestival Roermond heeft geen plannen om in de toekomst een entreeprijs te gaan vragen, zoals dit jaar wel gebeurt in Groningen.

Bevrijdingsfestival Roermond 5 mei 2022
Bevrijdingsfestival eindelijk van start op nieuwe plek

Na drie jaar is in Roermond weer een Bevrijdingsfestival van start gegaan. Voor het eerst wordt het in het Arlopark aan de Maas gehouden, en niet op de Markt in het centrum.

ANP
Podia Pinkpop verplaatst en meer schaduw op festivalterrein

De festivalweide van Pinkpop ziet er dit jaar anders uit dan je gewend bent. Er komen niet alleen méér zit- en schaduwplekken, maar er wordt tevens geschoven met de podia.

Pinkpop 2019
Programma Pinkpop compleet: twee keer Floor Jansen

Het programma van Pinkpop is compleet, mits er natuurlijk geen bands afvallen.

Geen Sinéad O’Connor, wel Skunk Anansie op Bospop

Sinéad O’Connor heeft afgezegd voor Bospop. De Ierse zangeres zou in het weekend van 8 juli in Weert op het podium staan, maar laat verstek gaan.

ANP
Einde van een tijdperk: iconische Pinkpop-trappen verdwenen

Even uitrusten op de trappen van het Megaland-terrein zit er deze editie van Pinkpop niet in. De bekende trappen zijn vervangen door een helling.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond