Festivals in Limburg

Festivals

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Welke band wint een optreden op Pinkpop?

Zes talentvolle bands nemen het zaterdag 9 december in Poppodium Volt in Sittard tegen elkaar op. Inzet: een optreden op Pinkpop 2018.

Pinkpop wil komend jaar apart podium voor dance

Pinkpopbaas Jan Smeets overweegt een eigen dance-podium voor de komende editie van Pinkpop.

Pinkpop
'Tickets Pinkpop duurder door prijzige headliners'

Festivalbezoekers moeten komend jaar waarschijnlijk meer geld neertellen voor een ticket voor Pinkpop. Het dure programma drijft de prijzen omhoog.

Rowwen Hèze
Kensington en Rowwen Hèze naar Pop on Top

De organisatie van Pop on Top heeft Kensington gestrikt voor een optreden op de Cauberg in Valkenburg. Ook Rowwen Hèze maakt zijn opwachting.

Bruno Mars
Pinkpop bevestigt komst Bruno Mars

Bruno Mars komt volgend jaar naar Pinkpop. De wereldster sluit het festival op 17 juni af, zo kondigde de organisatie vrijdag officieel aan.

Recorddrukte op zonnig Oktoberfeest

Het Oktoberfeest in Sittard stevent af op een nieuw bezoekersrecord. Mede dankzij het heerlijke nazomerweer werd het evenement dit weekend druk bezocht.

Kletsend publiek 'de hel' voor Portland op DVERS

In België gooit de band Portland hoge ogen met dromerige popliedjes, in Nederland heeft het trio nog een lange weg te gaan.

DVERS: Lesoir draagt nummer op aan overlevende Bataclan

De Maastrichtse progrockband Lesoir draagt een van de nummers op haar nieuwe album op aan Ferry Zandvliet, overlevende van de terreuraanslag in poppodium Bataclan in Parijs.

Dit zijn de mooiste beelden van het festivalseizoen

Nu de herfst zijn intrede heeft gemaakt, zijn er dit jaar haast geen buitenfestivals meer. Tijd dus om terug te kijken aan de hand van fraaie beelden.

Euregionaal showcasefestival DVERS strijkt neer in Sittard

Het euregionale showcasefestival DVERS strijkt dit jaar voor de negende keer neer in Sittard.

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Doneer online een voedselpakket

Ook dit jaar kun je weer online een voedselbankpakket doneren in het kader van de actie 'L1, Samen voor de Voedselbank'. Door online te doneren kunnen er producten worden gekocht voor de Voedselbanken in Limburg. Hiermee help je maar liefst 6000 Limburgers! Je kunt kiezen tussen 3 online pakketten van €10, €25 en €100.

Doneer hier uw online voedselpakket
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
Uitgelicht
AvondGasten, de talkshow van Limburg

Iedere werkdag met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. AvondGasten is om 17:55 live op L1 TV en wordt herhaald om 20:55 en 22:55 uur.
Presentatie: Fabienne Nijsten, Sanders Kleikers en Kirsten Paulus

AvondGasten, elke werkdag op L1 TV
Uitgelicht
Tijd voor Toen is terug!

Tijd voor iets nieuws. Of beter gezegd: iets ouds! Tijd voor Toen is terug, iedere maandag en donderdag een nieuwe aflevering exclusief op L1.nl. Met prachtige beelden uit de rijke Limburgse historie.

Bekijk hier Tijd voor Toen
Uitgelicht
Jouw favoriete liedje in ruil voor jouw actie of donatie

Doe mee met de actie 'L1 Samen voor de Voedselbank'! Van 11 t/m 21 december zetten alle medewerkers van L1 zich weer in om, samen met bedrijven, verenigingen en inwoners van Limburg, zoveel mogelijk voedselpakketten met langhoudbare producten in te zamelen. Help jij mee? Bedenk zelf een actie en meld deze aan op onze website of doneer online een voedselpakket. Makkelijker kan bijna niet... Als dank voor jouw hulp mag je vervolgens ook een verzoekplaatje aanvragen. De dj's van L1 draaien jouw favoriete liedje met plezier!

Meld hier jouw actie voor de voedselbank aan