Festivals

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen vind je hier.

Bezoekersrecord voor Zomerparkfeest: 'Sfeer was lekker'

De afgelopen editie van het Zomerparkfeest heeft een record aantal bezoekers naar Venlo getrokken.

Video: Geleense rapper neemt wraak op drankgooiende man

Het is iets waar veel artiesten een broertje dood aan hebben; je staat op te treden en opeens komt vanuit de menigte een glas met drank op je af.

Ghanese zanger niet op Zomerparkfeest door brexit

Visumproblemen belemmeren het optreden van King Ayisoba uit Ghana op het Zomerparkfeest in Venlo.

In beeld: Dag twee Zomerparkfeest Venlo

Het Zomerparkfeest in Venlo is al op de helft van het vierdaagse feestje.

Lul-niet-lollies op Zomerparkfeest Venlo
Met lollies probeert het Zomerparkfeest in Venlo dit jaar te voorkomen dat de muziek bij luisterconcerten bruut wordt verstoord door kletsende festivalbezoekers.
Geluidsnormen Solar Festival terecht aangescherpt

De rechtbank heeft in 2017 terecht bepaald dat de regels rondom geluidsoverlast voor het Solar Festival in Roermond moesten worden aangescherpt.

Datum jubileumeditie Solar Weekend Festival bekend

De veertiende editie van het Solar Weekend Festival in Roermond is nog maar net achter de rug, maar de organisatie heeft daags na het festival langs de Maasplassen de datum van de jubileumeditie bekendgemaakt.

Video: Solar Weekend Festival knallend tot een einde

Zondag kwam het vierdaagse Solar Weekend Festival in Roermond knallend tot een einde.

Veel Solarbezoekers toch water in ondanks blauwalg

In de Maasplassen waar Solar Weekend Festival langs wordt gehouden zit blauwalg. Ondanks de vele waarschuwingen vanuit de organisatie gaan veel festivalbezoekers toch het water in.

Video: Festivalgangers Solar zoeken verkoeling in water

Ook op de tweede dag hadden de festivalgangers op de camping van Solar het prima naar hun zin. Ze zochten vanwege de tropische hitte verkoeling in en rond het water. Een gezellige bende.

Overzicht
Uitgelicht
Cultuur vanuit je luie stoel: volg Cultura Nova bij L1

Het internationale theaterfestival Cultura Nova is ook dit jaar weer te beleven via L1. Geniet van vrijdag 24 augustus tot en met zondag 2 september vanuit Heerlen van alle hoogtepunten van het festival. Online via L1.nl/CulturaNova en elke avond vanaf 18:00 uur op L1 TV. De opening door het Italiaanse gezelschap Kitonb is vrijdag 24 augustus vanaf 21:30 uur live te zien.

Alles over Cultura Nova bij L1 lees je hier
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app