Festivals

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Daarom bieden we je hier een plek voor al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen. Zoek je nieuws over een specifiek festival? Gebruik dan rechtsboven onze zoekfunctie en typ daarin de naam van het festival.
ANP-201198123

Metallica komt naar Pinkpop 2022

De Amerikaanse metalband Metallica komt volgend jaar naar Pinkpop.

DJ festival dance
Wel, niet en nu weer wel: Stereo Sunday gaat door

Dancefestival Stereo Sunday in Venlo gaat alsnog door, nu de regering heeft besloten dat na 30 juni weer evenementen tot 25.000 mensen gehouden mogen worden.

Stereo Sunday
Mogelijk gaat dancefestival Stereo Sunday toch door

Dancefestival Stereo Sunday in Venlo gaat dit jaar mogelijk toch door.

bospop archieffoto van 1Limburg (11 apr 2020)
Bestuurlijk conflict Bospop duurt voort met bodemprocedure

De rechter heeft de eis van de drie ontslagen bestuursleden van stichting Bospop om hun ontslag terug te draaien, afgewezen.

Stereo Sunday
Dancefestival Stereo Sunday gaat toch niet door

Dancefestival Stereo Sunday kan dit jaar toch niet doorgaan. Het festival krijgt geen vergunning van de gemeente voor het evenement op 2 en 3 juli in het Julianapark in Venlo.

DeWolff corona concert zonder publiek in De Muziekgieterij Maastricht (14 mrt 2020)
Artiesten voor Festivallz in Weert bekend

Het nieuwe muzikale najaarsevenement Festivallz in Weert heeft vrijdag de programmering bekendgemaakt. Daarnaast blijkt dat de festivallocatie is gewijzigd.

Zomerparkfeest Venlo 2019
Zomerparkfeest in Venlo gaat dit jaar wel door

Het Zomerparkfeest in Venlo gaat dit jaar wel door. De organisatie werkt verschillende scenario's uit om snel in te kunnen spelen op veranderende coronamaatregelen.

bospop archieffoto van 1Limburg (11 apr 2020)
Bospop volgend jaar grotendeels herkansing editie-2020

Bospop houdt volgend jaar voor een groot deel vast aan de line-up die eigenlijk voor afgelopen jaar bedoeld was. Dat betekent dat onder meer Sting, Lionel Richie, Melissa Etheridge en Kensington in 2022 in Weert te zien zullen zijn.

bospop archieffoto van 1Limburg (11 apr 2020)
Rechter buigt zich over bestuurlijk gedonder bij Bospop

De rechter buigt zich binnenkort over het bestuurlijk gedonder bij Bospop. De drie ontslagen bestuursleden van het festival in Weert hebben een kort geding aangespannen om hun ontslag aan te vechten.

ANP-429430807
Bruis Festival legt De Staat vast als derde headliner

Het Bruis Festival in Maastricht heeft De Staat weten te strikken als derde headliner.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane