Festivals

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Daarom bieden we je hier een plek voor al het nieuws over artiesten, programmering, kaartverkoop en andere informatie die je niet mag missen. Zoek je nieuws over een specifiek festival? Gebruik dan rechtsboven onze zoekfunctie en typ daarin de naam van het festival.
ANP-408563975

Geen Guns n' Roses op inhaaleditie Pinkpop

Guns n' Roses zal volgend jaar niet spelen op de inhaaleditie van Pinkpop.

solar 2016 roermond (21 feb 2020)
Weekendkaarten Solar Weekend uitverkocht

Of het Solar Weekend Festival deze zomer door kan gaan is nog maar de vraag. Ondanks deze onzekerheid zijn de weekendkaarten voor het festival in Roermond uitverkocht.

Bospop
Geen Bospop dit jaar: festival verplaatst naar 2022

In navolging van Pinkpop is ook de jubileumeditie van Bospop verplaatst naar volgend jaar.

Megaland Pinkpop Landgraaf_HD
Geen Pinkpop 2021: Landgraaf werkt aan alternatief

De gemeente Landgraaf is op dit moment bezig met een alternatief evenement, nu Pinkpop dit jaar opnieuw is afgeblazen vanwege de coronacrisis.

Essential Festival
Essential Festival start met voorbereidingen

Essential Festival begint met de voorbereidingen voor de editie van dit jaar. Hoewel het nog onzeker is of festivals deze zomer door kunnen gaan, is de organisatie van het festival in Oost-Maarland hoopvol.

solar 2016 roermond (21 feb 2020)
Vraagtekens bij garantiefonds: 'Er zitten haken en ogen aan'

De organisatie van het Solar Weekend in Roermond is vooralsnog niet enthousiast over het garantiefonds.

essential festival heerlen
Grote onzekerheid onder kleine festivals in Limburg

Er heerst grote onzekerheid onder de kleinere festivals in Limburg. Organisaties kunnen op dit moment nog niet zeggen of de festivals deze zomer wel of niet doorgaan.

Festival
Steun kabinet: festivalwereld voorzichtig optimistisch

In de festivalwereld heerst iets meer optimisme nadat vrijdag bekend werd dat het garantiefonds van de overheid er definitief komt. Organisatoren van festivals, concerten en andere evenementen die na 1 juli plaatsvinden kunnen doorgaan met de voorbereidingen.

solar 2016 roermond (21 feb 2020)
Kaartverkoop Solar Weekend binnenkort van start

Het is nog maar de vraag of de festivals deze zomer door kunnen gaan, maar ondanks deze onzekerheid gaat de kaartverkoop voor Solar Weekend binnenkort van start.

Bospop
Gedonder Bospop: bestuursleden willen mediator

De drie ontslagen bestuursleden van Bospop willen een bemiddelaar inschakelen. Niet zozeer om hun plekje in het bestuur van het festival in Weert terug te krijgen, maar vooral voor het voortbestaan van Bospop.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging