Overslaan en naar de inhoud gaan

Festival Pinksterpop gaat onverwacht niet door

Geplaatst opwoensdag 11 mei 2016 - 6:33

De eerste editie van Pinksterpop, het nieuwe popfestival dat op beide pinksterdagen op de Kesselskade in de binnenstad van Maastricht zou plaatsvinden, is onverwacht afgeblazen.

Het stadsbestuur heeft de organisatoren dinsdag laten weten dat tijdens het festijn enkel 'rustige achtergrondmuziek' mag klinken en optredens daarom niet zijn toegestaan.

Geluidsoverlast
De gemeente is van oordeel dat omwonenden anders te zwaar belast worden met 'geluidsevenementen'. Dat was voor de organisatie een reden om het festival dit jaar te schrappen, bevestigt initiatiefnemer AlonWalstock. Hij zegt weinig begrip te hebben voor de hele gang van zaken. "Zeker omdat het aantal festijnen hier reuze meevalt."

De schadepost taxeert Walstock op ettelijke duizenden euro’s. "Die zullen we uit eigen zak moeten betalen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Liefdesliederen klinken bij Tuna Festival in Maastricht
Mark Lanegan vervangt Patrick Watson op Bruis
Maastrichtse festival Bruis niet langer gratis
Queen's Pleasure wint eerste editie Imagine in Maastricht
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen