Overslaan en naar de inhoud gaan

Festival Pinksterpop gaat onverwacht niet door

Geplaatst opwoensdag 11 mei 2016 - 6:33

De eerste editie van Pinksterpop, het nieuwe popfestival dat op beide pinksterdagen op de Kesselskade in de binnenstad van Maastricht zou plaatsvinden, is onverwacht afgeblazen.

Het stadsbestuur heeft de organisatoren dinsdag laten weten dat tijdens het festijn enkel 'rustige achtergrondmuziek' mag klinken en optredens daarom niet zijn toegestaan.

Geluidsoverlast
De gemeente is van oordeel dat omwonenden anders te zwaar belast worden met 'geluidsevenementen'. Dat was voor de organisatie een reden om het festival dit jaar te schrappen, bevestigt initiatiefnemer AlonWalstock. Hij zegt weinig begrip te hebben voor de hele gang van zaken. "Zeker omdat het aantal festijnen hier reuze meevalt."

De schadepost taxeert Walstock op ettelijke duizenden euro’s. "Die zullen we uit eigen zak moeten betalen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Liefdesliederen klinken bij Tuna Festival in Maastricht
Mark Lanegan vervangt Patrick Watson op Bruis
Maastrichtse festival Bruis niet langer gratis
Queen's Pleasure wint eerste editie Imagine in Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen