Overslaan en naar de inhoud gaan

Festival Moulin Blues hoopt dat oudere artiesten 2021 halen

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 6:01

Slecht verzekerd, allesbehalve sportief en vaak op leeftijd: de vele Amerikaanse artiesten die voor Moulin Blues 2021 al geboekt zijn, zitten in de risicogroep van het coronavirus. "Het festival is voor 90 procent rond. Nu hopen dat iedereen volgend jaar ook haalt."

Festivalprogrammeur Herman Janssen is bloedserieus: "In Amerika gaan ze toch heel anders om met deze coronacrisis. Bluesartiesten zijn wel wat gewend, maar toch. Hopelijk haalt iedereen 2021 in goede gezondheid. Je weet het maar nooit."

Toezegging
De 35ste editie van Moulin Blues in Ospel-Dijk is zo goed als rond. Bijna de hele line-up die vrijdag 1 mei en zaterdag 2 mei op de planken had moeten staan, heeft toegezegd om volgend jaar te spelen. "Bij sommige artiesten was al een gedeelte contractueel aanbetaald. Daar hebben we nu een toezegging van voor 2021."

Video: L1

Heilige grond
Herman Janssen staat ons te woord bij de Meijelsedijk in Ospel. Het land van 'boer Stienen' is gemarkeerd door twee kunstwerk-molentjes. Dit is 'heilige bluesgrond'. Hier speelden giganten van B.B. King tot Dr. John, Los Lobos en The Red Devils. Boer Stienen heeft eieren voor zijn geld gekozen zo lijkt het. Het festivalterrein is omgeploegd en ingezaaid met een gewas.

Marathon-uitzending
Het grootste roots-festival van Nederland heeft van bijna alle edities beeldmateriaal. "Dat is een luxe", zegt voorzitter Robbert van der Vleuten. Hij mag de marathon-uitzending voorbereiden. Bluesfans krijgen 14 uur aan archiefmateriaal voorgeschoteld. Een goedmakertje voor de afgelaste editie dit weekeinde. "We maken er twee uitzendingen van voor vrijdag en zaterdag op Facebook. Het is nog moeilijk kiezen hoor. Ik bedoel we hebben ruim 650 uur aan beeldmateriaal beschikbaar. Daar zitten uiteraard legendarische optredens tussen."

Intenser
Met zo'n 8.000 bezoekers over twee dagen is Moulin Blues ieder jaar het eerste grote festival op Limburgse bodem. Robbert van der Vleuten: "Ik denk dat we echt van de corona af moeten zijn, willen we op een goede manier een festival kunnen organiseren. De anderhalvemeter-regel is allesbehalve gemakkelijk in de praktijk te brengen voor ons. Interessant is ook hoe het publiek ervoor staat volgend jaar. Hebben ze nog wel zin in grote evenementen? Er zullen ook ongetwijfeld festivals sneuvelen. Er zijn er heel veel natuurlijk. Wij staan er gelukkig goed voor. Misschien wordt de beleving bij iedereen intenser. We zullen het zien."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen