Overslaan en naar de inhoud gaan

Festival Moulin Blues hoopt dat oudere artiesten 2021 halen

Geplaatst opwoensdag 29 april 2020 - 6:01

Slecht verzekerd, allesbehalve sportief en vaak op leeftijd: de vele Amerikaanse artiesten die voor Moulin Blues 2021 al geboekt zijn, zitten in de risicogroep van het coronavirus. "Het festival is voor 90 procent rond. Nu hopen dat iedereen volgend jaar ook haalt."

Festivalprogrammeur Herman Janssen is bloedserieus: "In Amerika gaan ze toch heel anders om met deze coronacrisis. Bluesartiesten zijn wel wat gewend, maar toch. Hopelijk haalt iedereen 2021 in goede gezondheid. Je weet het maar nooit."

Toezegging
De 35ste editie van Moulin Blues in Ospel-Dijk is zo goed als rond. Bijna de hele line-up die vrijdag 1 mei en zaterdag 2 mei op de planken had moeten staan, heeft toegezegd om volgend jaar te spelen. "Bij sommige artiesten was al een gedeelte contractueel aanbetaald. Daar hebben we nu een toezegging van voor 2021."

Video: L1

Heilige grond
Herman Janssen staat ons te woord bij de Meijelsedijk in Ospel. Het land van 'boer Stienen' is gemarkeerd door twee kunstwerk-molentjes. Dit is 'heilige bluesgrond'. Hier speelden giganten van B.B. King tot Dr. John, Los Lobos en The Red Devils. Boer Stienen heeft eieren voor zijn geld gekozen zo lijkt het. Het festivalterrein is omgeploegd en ingezaaid met een gewas.

Marathon-uitzending
Het grootste roots-festival van Nederland heeft van bijna alle edities beeldmateriaal. "Dat is een luxe", zegt voorzitter Robbert van der Vleuten. Hij mag de marathon-uitzending voorbereiden. Bluesfans krijgen 14 uur aan archiefmateriaal voorgeschoteld. Een goedmakertje voor de afgelaste editie dit weekeinde. "We maken er twee uitzendingen van voor vrijdag en zaterdag op Facebook. Het is nog moeilijk kiezen hoor. Ik bedoel we hebben ruim 650 uur aan beeldmateriaal beschikbaar. Daar zitten uiteraard legendarische optredens tussen."

Intenser
Met zo'n 8.000 bezoekers over twee dagen is Moulin Blues ieder jaar het eerste grote festival op Limburgse bodem. Robbert van der Vleuten: "Ik denk dat we echt van de corona af moeten zijn, willen we op een goede manier een festival kunnen organiseren. De anderhalvemeter-regel is allesbehalve gemakkelijk in de praktijk te brengen voor ons. Interessant is ook hoe het publiek ervoor staat volgend jaar. Hebben ze nog wel zin in grote evenementen? Er zullen ook ongetwijfeld festivals sneuvelen. Er zijn er heel veel natuurlijk. Wij staan er gelukkig goed voor. Misschien wordt de beleving bij iedereen intenser. We zullen het zien."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen