Overslaan en naar de inhoud gaan

FestiFallz proefkonijn voor coronaprooftent

Geplaatst opdonderdag 7 oktober 2021 - 21:46

Het driedaagse festival FestiFallz in Weert gaat dit weekend experimenteren met een speciale tent waarin de luchtkwaliteit gecontroleerd en verbeterd wordt. Op die manier kunnen mensen in de tent veiliger feesten.

Het gaat om een tent van 4000 vierkante meter waar climate controllers zijn ingebouwd. Dat zijn apparaten die de kwaliteit van de lucht in de tent reguleren.

Nieuw
"We zijn een van de eerste festivals waar dit wordt toegepast", zegt organisator Koen Klomp van FestiFallz, het broertje van Bospop. Omdat Bospop twee jaar op rij niet door kon gaan vanwege de coronapandemie is het idee voor FestiFallz ontstaan.

Lees ook: Groen licht voor driedaags klein broertje van Bospop

Ventilatie, luchtstromen en testen
"We kunnen daar actief ventileren en verwarmen. Ook testen we continue de luchtkwaliteit en verrichten we CO2-metingen. Op basis daarvan kunnen we de luchtstromen in de tent aanpassen", legt Klomp uit. Het is de bedoeling dat de luchtkwaliteit van binnen en buiten gelijk blijft.

Verder zorgen de apparaten ervoor dat alle lucht in de tent volledig ververst wordt. "Dat doen we vooral uit het oogpunt van corona", aldus Klomp. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) kunnen virusdeeltjes in de lucht verminderd worden door goede ventilatie.

Interesse festivalwereld
FestiFallz is een van de eerste festivals waar dit wordt toegepast. Vandaar dat andere organisatoren en Fieldlab Evenementen een kijkje komen nemen. De resultaten uit de metingen worden geëvalueerd en wellicht is deze futuristische tent wel een oplossing voor de toekomst. "Vanwege dit experiment weten we wel wat de ervaringen zijn en kunnen we het eventueel toepassen tijdens Bospop in juli", vertelt Klomp.

Lees ook: FestiFallz bedankt coronastrijders met gratis toegangskaart

Muziek van eigen bodem
FestiFallz vindt vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 oktober plaats op het sportpark van Boshoven. Festivalgangers kunnen die dagen genieten van optredens van onder meer Within Temptation, BLØF, Guus Meeuwis, Danny Vera, Racoon en DeWolff. Wie nog een kaartje voor de zaterdag wil hebben, moet volgens Klomp opschieten. "Die dag is al bijna uitverkocht." Voor de vrijdag en zondag zijn er nog genoeg entreetickets beschikbaar.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen