Overslaan en naar de inhoud gaan

Ferrari's troeven Verstappen af: 'Waren zelf ook verbaasd'

Geplaatst opzondag 22 september 2019 - 19:04

Voor Ferrari was het drie op rij, voor Max Verstappen was het plek drie in de Grand Prix van Singapore. En dat na drie safety cars. "Een welverdiend podium voor Verstappen", aldus F1-expert Xavier Maassen.

De Limburger reed volgens Maassen een foutloze race op het stratencircuit. "En de safety cars waren voor hem ook gunstig."

Luister hier naar de nabeschouwing van F1-expert Xavier Maassen:

'Ferrari zelf ook verbaasd'
De als derde gestarte Sebastian Vettel won namens Ferrari de nachtrace in de stadstaat, nadat teamgenoot Charles Leclerc de races in België en Italië op zijn naam had geschreven. De zege in Singapore hadden echter weinigen zien aankomen. "Opvallend, want het circuit zou deze auto niet moeten liggen. Klaarblijkelijk heeft een update zijn werk gedaan bij Ferrari. Ik denk dat zowel Mercedes als Red Bull verbaasd waren over de snelheid die Ferrari had. Misschien was Ferrari zelf ook wel verbaasd", aldus Maassen. Voor Vettel was het 22 races geleden dat hij nog eens gewonnen had.

Lees ook: Verstappen verovert podiumplek in Singapore dankzij pitstop

Strategie
Een derde plek was voor Verstappen het 'maximaal haalbare', stelt Maassen. "Het was geen gemakkelijk weekend. Hij startte vanaf de vierde plaats, weet zich dan toch te handhaven en reed met een goede strategie. Ferrari had echter de beste strategie, en Mercedes de minste. Een verrassende race met een verrassend resultaat." Verstappen bleef de beide Mercedes-coureurs Lewis Hamilton (vierde) en Valtteri Bottas (vijfde) voor.

Inkakken
Hamilton, die zijn eerste pitstop later maakte dan de concurrentie en daardoor op de vierde plek achter Verstappen terechtkwam, werd de dupe van de serie safety cars in de tweede helft van de race. De Britse WK-leider zag daardoor zijn strategie in Singaporese rook opgaan. "Die had gehoopt dat de rest, die op 'mindere' banden reed, zou inkakken", legt Maassen uit. "Door de drie safety cars werden de banden echter niet zo geconsumeerd als normaal gesproken. Daarmee viel voor Hamilton ook het doek om op het podium te komen."

Lees ook: Max Verstappen: derde plek goed genoeg

Mooie strijd
Ondanks dat het circuit in Singapore op papier het meest geschikt was voor Verstappen en diens Red Bull-bolide, verwacht Maassen dat de Limburger in de resterende races nog wel zijn slag zal slaan. "We kunnen nog podiums, mooie races en overwinningen gaan verwachten. Ik verwacht een mooi einde van het seizoen. Ferrari komt terug, dus Verstappen gaat het tegelijkertijd zwaar krijgen om de derde plek in het kampioenschap vast te houden. Het gaat nog een mooie strijd worden."

Rusland
In de WK-stand leidt Hamilton nog steeds de dans. De regerend wereldkampioen heeft 296 punten vergaard, terwijl teamgenoot Bottas met 236 punten op gepaste afstand volgt. Verstappen en Leclerc delen met exact 200 punten de derde plaats. Er staan nog zes races op de kalender. Volgende week alweer wordt de zestiende wedstrijd van het seizoen verreden: de Grand Prix van Rusland.

Teruglezen: Max Verstappen jaagt op podiumplek in Singapore

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen