Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen terug in Sittard: as bijgezet in Urnenhof

Geplaatst opdinsdag 18 februari 2020 - 15:48

De as van Fernando Ricksen is dinsdagmiddag bijgezet in de RK Urnenhof in Sittard.

Daarmee is de laatste wens van de overleden voetballer ingewilligd. De oud-speler van Fortuna Sittard en Glasgow Rangers overleed precies vijf maanden geleden aan de spierziekte ALS.

Urnenhof
Bij de plechtigheid waren zo'n 30 mensen aanwezig, onder wie zijn vrouw Veronica, biograaf Vincent de Vries en vriend en Fortuna-trainer Kevin Hofland. Ook oud-speler Wil Boessen en oud-Fortunees Perr Schuurs waren bij de plechtigheid. Ricksen koos voor de Urnenhof, omdat hij zijn carrière begon bij de Sittardse club. De urnenbewaarplaats ligt in de wijk Baandert, waar het oud-stadion van Fortuna ook lag.

Glasgow
Ricksen had al een grote uitvaart in Glasgow enkele maanden geleden. Destijds kwamen duizenden fans naar het stadion van de Rangers om hem de laatste eer te bewijzen.

Lees ook: Duizenden fans in Glasgow bij afscheid Fernando Ricksen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen