Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen terug in Sittard: as bijgezet in Urnenhof

Geplaatst opdinsdag 18 februari 2020 - 15:48

De as van Fernando Ricksen is dinsdagmiddag bijgezet in de RK Urnenhof in Sittard.

Daarmee is de laatste wens van de overleden voetballer ingewilligd. De oud-speler van Fortuna Sittard en Glasgow Rangers overleed precies vijf maanden geleden aan de spierziekte ALS.

Urnenhof
Bij de plechtigheid waren zo'n 30 mensen aanwezig, onder wie zijn vrouw Veronica, biograaf Vincent de Vries en vriend en Fortuna-trainer Kevin Hofland. Ook oud-speler Wil Boessen en oud-Fortunees Perr Schuurs waren bij de plechtigheid. Ricksen koos voor de Urnenhof, omdat hij zijn carrière begon bij de Sittardse club. De urnenbewaarplaats ligt in de wijk Baandert, waar het oud-stadion van Fortuna ook lag.

Glasgow
Ricksen had al een grote uitvaart in Glasgow enkele maanden geleden. Destijds kwamen duizenden fans naar het stadion van de Rangers om hem de laatste eer te bewijzen.

Lees ook: Duizenden fans in Glasgow bij afscheid Fernando Ricksen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen