Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen terug in Sittard: as bijgezet in Urnenhof

Geplaatst opdinsdag 18 februari 2020 - 15:48

De as van Fernando Ricksen is dinsdagmiddag bijgezet in de RK Urnenhof in Sittard.

Daarmee is de laatste wens van de overleden voetballer ingewilligd. De oud-speler van Fortuna Sittard en Glasgow Rangers overleed precies vijf maanden geleden aan de spierziekte ALS.

Urnenhof
Bij de plechtigheid waren zo'n 30 mensen aanwezig, onder wie zijn vrouw Veronica, biograaf Vincent de Vries en vriend en Fortuna-trainer Kevin Hofland. Ook oud-speler Wil Boessen en oud-Fortunees Perr Schuurs waren bij de plechtigheid. Ricksen koos voor de Urnenhof, omdat hij zijn carrière begon bij de Sittardse club. De urnenbewaarplaats ligt in de wijk Baandert, waar het oud-stadion van Fortuna ook lag.

Glasgow
Ricksen had al een grote uitvaart in Glasgow enkele maanden geleden. Destijds kwamen duizenden fans naar het stadion van de Rangers om hem de laatste eer te bewijzen.

Lees ook: Duizenden fans in Glasgow bij afscheid Fernando Ricksen

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen