Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen: 'Rest van mijn leven in hospice'

Geplaatst opzondag 13 januari 2019 - 10:25

Fernando Ricksen is te ziek om nog terug naar huis in Spanje te gaan. Hij heeft laten weten de tijd die hem nog rest in een hospice in Schotland te blijven.

"Ik weet dat ik voor de rest van mijn leven in dit hospice blijf. Ik heb geen andere keuze dan dit te accepteren", zegt het Heerlense voetbalicoon in The Scottish Sun.

Onwel
De voormalige speler van Fortuna, Zenit St. Petersburg en Glasgow Rangers bracht de afgelopen maanden in het ziekenhuis door, nadat hij onwel werd tijdens een evenement van die laatste club. Vanuit het ziekenhuis is hij nu overgebracht naar St. Andrew's Hospice in Airdrie, even ten oosten van Glasgow.

Lees ook: Fernando Ricksen dacht dat hij dood ging

Zuurstof
Een vlucht naar huis in Spanje zit er volgens de 42-jarige Ricksen niet meer in, omdat hij nu van zuurstof afhankelijk is. "Nadat ik de opties van de artsen heb aangehoord, heb ik besloten om hier naar dit hospice te gaan. Het personeel hier is fantastisch. Hier wil ik de rest van mijn leven doorbrengen."

ALS
Fernando Ricksen lijdt al jaren aan de ongeneeslijke ziekte ALS, die sluipenderwijs de zenuwen die spieren aansturen lamlegt. Een ALS-patiënt verliest daardoor langzaam alle controle over zijn of haar motoriek.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen