Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen: 'Rest van mijn leven in hospice'

Geplaatst opzondag 13 januari 2019 - 10:25

Fernando Ricksen is te ziek om nog terug naar huis in Spanje te gaan. Hij heeft laten weten de tijd die hem nog rest in een hospice in Schotland te blijven.

"Ik weet dat ik voor de rest van mijn leven in dit hospice blijf. Ik heb geen andere keuze dan dit te accepteren", zegt het Heerlense voetbalicoon in The Scottish Sun.

Onwel
De voormalige speler van Fortuna, Zenit St. Petersburg en Glasgow Rangers bracht de afgelopen maanden in het ziekenhuis door, nadat hij onwel werd tijdens een evenement van die laatste club. Vanuit het ziekenhuis is hij nu overgebracht naar St. Andrew's Hospice in Airdrie, even ten oosten van Glasgow.

Lees ook: Fernando Ricksen dacht dat hij dood ging

Zuurstof
Een vlucht naar huis in Spanje zit er volgens de 42-jarige Ricksen niet meer in, omdat hij nu van zuurstof afhankelijk is. "Nadat ik de opties van de artsen heb aangehoord, heb ik besloten om hier naar dit hospice te gaan. Het personeel hier is fantastisch. Hier wil ik de rest van mijn leven doorbrengen."

ALS
Fernando Ricksen lijdt al jaren aan de ongeneeslijke ziekte ALS, die sluipenderwijs de zenuwen die spieren aansturen lamlegt. Een ALS-patiënt verliest daardoor langzaam alle controle over zijn of haar motoriek.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen