Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen overleden: 'The fight is over'

Geplaatst opwoensdag 18 september 2019 - 12:31

Fernando Ricksen is op 43-jarige leeftijd overleden. De oud-voetballer van Fortuna leed al een aantal jaren aan de spierziekte ALS. Hij laat een vrouw en een dochter achter.

Dat meldt zijn vriend en biograaf Vincent de Vries op Twitter.

DWDD
In 2013 vertelde de Heerlenaar in het programma De Wereld Draait Door dat hij aan ALS leed. Deze spierziekte is één van de meest ernstige aandoeningen van het zenuwstelsel.

De oud-voetballer kreeg in eerste instantie te horen dat hij nog maar enkele maanden te leven had. Begin mei 2018 werd duidelijk dat de toestand van Ricksen flink was verslechterd. Volgens zijn biograaf kon hij toen niet meer praten.

Lees ook: Einde lijkt nabij voor Ricksen: 'Kan niet meer praten'

Documentaire
In 2017 werd er een documentaire uitgezonden over de oud-voetballer. Regisseur Ronald Top volgde Fernando vanaf de zomer van 2016 acht maanden lang. Met deze documentaire wilde Ricksen de ziekte een gezicht geven. "Ik heb groots en meeslepend geleefd, deze documentaire is klein en kwetsbaar", zei Ricksen over de documentaire.

Video: L1

Nederlands elftal
De Heerlenaar begon en eindigde zijn imposante carrière bij Fortuna Sittard. Hij verruilde de Sittardse club voor AZ. Vervolgens speelde hij nog voor Glasgow Rangers en Zenit Sint Petersburg. Vooral bij de Schotse grootmacht werd hij op handen gedragen. Ricksen kwam ook twaalf keer uit voor het Nederlands Elftal.

Verslavingen
Ricksen kwam aan het begin van zijn voetbalcarrière uit voor Fortuna Sittard. Later speelde hij voor clubs als AZ, Glasgow Rangers en Zenit Sint-Petersburg. Naarmate zijn carrière vorderde kwam de voetballer steeds vaker in het nieuws vanwege zijn wilde uitspattingen in zijn privéleven. Verslavingen aan onder andere cocaïne en alcohol kregen de overhand. Uiteindelijk sloot hij zijn carrière af bij de club waar Ricksen begon: Fortuna Sittard.

Rechtszaak
Ondanks zijn ziekte was Fernando ook jarenlang in conflict verwikkeld met zijn ex-vrouw Graciela l'Ami over de verdeling van het geld na hun scheiding in 2010. In 2014 trouwde Fernando zijn Veronika Veselova. Samen met haar kreeg hij een dochter Isabella.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen