Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen met applaus herdacht bij interland Oranje

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 20:48

Voorafgaand aan de voetbalinterland tussen Nederland en Noord-Ierland is Fernando Ricksen herdacht.

In de Rotterdamse Kuip werd niet met een minuut stilte, maar met een oorverdovend applaus een eerbetoon gegeven aan de Heerlenaar én Humphrey Mijnals, een andere oud-international die onlangs overleed.

Lees ook: Fernando Ricksen overleden: 'The fight is over'

Twaalf keer in Oranje
Ricksen kwam drie weken geleden op 43-jarige leeftijd te overlijden. Hij leed aan de spierziekte ALS. Als speler kwam hij tussen 2000 en 2003 in totaal twaalf keer voor het Nederlands elftal uit. Mijnals overleed eind juli op 88-jarige leeftijd. Hij speelde drie interlands voor Oranje.

Oud-werkgevers
Tijdens zijn carrière kwam Ricksen uit voor Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers, Zenit St. Petersburg en opnieuw Fortuna. Bij zijn oud-werkgevers werd Ricksen in de afgelopen weken eveneens herdacht. Bij zijn uitvaart in Glasgow woonden bovendien veel fans de rouwstoet bij.

Lees ook: Indrukwekkend eerbetoon aan Ricksen in Sittard

EK
Oranje zet met een overwinning in het EK-kwalificatieduel een grote stap op weg naar deelname aan het EK van komende zomer. Zondag volgt in Minsk tegen Wit-Rusland de volgende kwalificatiewedstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen