Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen met applaus herdacht bij interland Oranje

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 20:48

Voorafgaand aan de voetbalinterland tussen Nederland en Noord-Ierland is Fernando Ricksen herdacht.

In de Rotterdamse Kuip werd niet met een minuut stilte, maar met een oorverdovend applaus een eerbetoon gegeven aan de Heerlenaar én Humphrey Mijnals, een andere oud-international die onlangs overleed.

Lees ook: Fernando Ricksen overleden: 'The fight is over'

Twaalf keer in Oranje
Ricksen kwam drie weken geleden op 43-jarige leeftijd te overlijden. Hij leed aan de spierziekte ALS. Als speler kwam hij tussen 2000 en 2003 in totaal twaalf keer voor het Nederlands elftal uit. Mijnals overleed eind juli op 88-jarige leeftijd. Hij speelde drie interlands voor Oranje.

Oud-werkgevers
Tijdens zijn carrière kwam Ricksen uit voor Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers, Zenit St. Petersburg en opnieuw Fortuna. Bij zijn oud-werkgevers werd Ricksen in de afgelopen weken eveneens herdacht. Bij zijn uitvaart in Glasgow woonden bovendien veel fans de rouwstoet bij.

Lees ook: Indrukwekkend eerbetoon aan Ricksen in Sittard

EK
Oranje zet met een overwinning in het EK-kwalificatieduel een grote stap op weg naar deelname aan het EK van komende zomer. Zondag volgt in Minsk tegen Wit-Rusland de volgende kwalificatiewedstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen