Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen met applaus herdacht bij interland Oranje

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 20:48

Voorafgaand aan de voetbalinterland tussen Nederland en Noord-Ierland is Fernando Ricksen herdacht.

In de Rotterdamse Kuip werd niet met een minuut stilte, maar met een oorverdovend applaus een eerbetoon gegeven aan de Heerlenaar én Humphrey Mijnals, een andere oud-international die onlangs overleed.

Lees ook: Fernando Ricksen overleden: 'The fight is over'

Twaalf keer in Oranje
Ricksen kwam drie weken geleden op 43-jarige leeftijd te overlijden. Hij leed aan de spierziekte ALS. Als speler kwam hij tussen 2000 en 2003 in totaal twaalf keer voor het Nederlands elftal uit. Mijnals overleed eind juli op 88-jarige leeftijd. Hij speelde drie interlands voor Oranje.

Oud-werkgevers
Tijdens zijn carrière kwam Ricksen uit voor Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers, Zenit St. Petersburg en opnieuw Fortuna. Bij zijn oud-werkgevers werd Ricksen in de afgelopen weken eveneens herdacht. Bij zijn uitvaart in Glasgow woonden bovendien veel fans de rouwstoet bij.

Lees ook: Indrukwekkend eerbetoon aan Ricksen in Sittard

EK
Oranje zet met een overwinning in het EK-kwalificatieduel een grote stap op weg naar deelname aan het EK van komende zomer. Zondag volgt in Minsk tegen Wit-Rusland de volgende kwalificatiewedstrijd.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen