Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen met applaus herdacht bij interland Oranje

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 20:48

Voorafgaand aan de voetbalinterland tussen Nederland en Noord-Ierland is Fernando Ricksen herdacht.

In de Rotterdamse Kuip werd niet met een minuut stilte, maar met een oorverdovend applaus een eerbetoon gegeven aan de Heerlenaar én Humphrey Mijnals, een andere oud-international die onlangs overleed.

Lees ook: Fernando Ricksen overleden: 'The fight is over'

Twaalf keer in Oranje
Ricksen kwam drie weken geleden op 43-jarige leeftijd te overlijden. Hij leed aan de spierziekte ALS. Als speler kwam hij tussen 2000 en 2003 in totaal twaalf keer voor het Nederlands elftal uit. Mijnals overleed eind juli op 88-jarige leeftijd. Hij speelde drie interlands voor Oranje.

Oud-werkgevers
Tijdens zijn carrière kwam Ricksen uit voor Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers, Zenit St. Petersburg en opnieuw Fortuna. Bij zijn oud-werkgevers werd Ricksen in de afgelopen weken eveneens herdacht. Bij zijn uitvaart in Glasgow woonden bovendien veel fans de rouwstoet bij.

Lees ook: Indrukwekkend eerbetoon aan Ricksen in Sittard

EK
Oranje zet met een overwinning in het EK-kwalificatieduel een grote stap op weg naar deelname aan het EK van komende zomer. Zondag volgt in Minsk tegen Wit-Rusland de volgende kwalificatiewedstrijd.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen