Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fernando Ricksen: 'Los van de ALS voel ik me geweldig'

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 17:00

Voor Fernando Ricksen is het een bevrijding dat hij, nu hij beschikt over een spraakcomputer, weer begrepen wordt. En hij is een positief mens: "Los van de ALS voel ik me geweldig."

L1-verslaggever Bas van Mulken zocht de voormalig profvoetballer op in de buurt van het Spaanse Valencia, waar hij samen met zijn vrouw en dochter woont.

Vijf jaar
Voor Ricksen, die in het verleden onder meer de shirts van Fortuna Sittard, Glasgow Rangers en het Nederlands Elftal droeg, betekent de spraakcomputer een wereld van verschil. "Je kunt nu zeggen wat je denkt. Dat heb ik vijf jaar niet gekund.”

Plannen
Ondanks dat zijn toestand verslechtert, heeft Ricksen de nodige plannen. Hij helpt zijn dochtertje en wil binnenkort naar Sittard komen om 'zijn' Fortuna in de Eredivisie aan het werk te zien.

Bekijk hier de hele reportage:

Lees ook: Spraakcomputer voor Fernando Ricksen: hoe werkt het?

In het nieuwe programma L1mburg Centraal op L1TV maandagavond meer over Fernando Ricksen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Ingrid is het Vastelaovesgezicht 2019!

Na een werkelijk zinderende finale hebben we een winnares! Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Ingrid Breugelmans uit Roermond!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Bekijk veel meer over het Vastelaovesgezicht
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen