Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Fernando Ricksen: 'Los van de ALS voel ik me geweldig'

Geplaatst opmaandag 17 september 2018 - 17:00

Voor Fernando Ricksen is het een bevrijding dat hij, nu hij beschikt over een spraakcomputer, weer begrepen wordt. En hij is een positief mens: "Los van de ALS voel ik me geweldig."

L1-verslaggever Bas van Mulken zocht de voormalig profvoetballer op in de buurt van het Spaanse Valencia, waar hij samen met zijn vrouw en dochter woont.

Vijf jaar
Voor Ricksen, die in het verleden onder meer de shirts van Fortuna Sittard, Glasgow Rangers en het Nederlands Elftal droeg, betekent de spraakcomputer een wereld van verschil. "Je kunt nu zeggen wat je denkt. Dat heb ik vijf jaar niet gekund.”

Plannen
Ondanks dat zijn toestand verslechtert, heeft Ricksen de nodige plannen. Hij helpt zijn dochtertje en wil binnenkort naar Sittard komen om 'zijn' Fortuna in de Eredivisie aan het werk te zien.

Bekijk hier de hele reportage:

Lees ook: Spraakcomputer voor Fernando Ricksen: hoe werkt het?

In het nieuwe programma L1mburg Centraal op L1TV maandagavond meer over Fernando Ricksen.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Recordopbrengst L1 Samen voor de Voedselbank!

Limburg, wat een warmte! Bedankt allemaal! 346.971 producten voor L1 Samen voor de Voedselbank!

En je kunt nog steeds online een voedselpakket doneren. Dat kan t/m 31 december.

Doneer hier online
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen