Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen laat tatoeage zetten

Geplaatst opvrijdag 1 februari 2019 - 9:02

Fernando Ricksen zit bepaald niet bij de pakken neer, ondanks zijn ongeneeslijke ziekte ALS. Over twee weken laat de ex-profvoetballer namelijk een grote tatoeage in zijn nek zetten.

Dat vertelt Vincent de Vries, vriend en schrijver van Ricksens biografie, in de AD De Ochtend Show to go.

Wolf
"Hij heeft nog steeds levensvreugde en kijkt veel voetbal", vertelt De Vries. "Over twee weken laat hij zelfs een tattoo zetten in zijn nek van een wolf." De biograaf weet niet waarom de voetbalicoon voor dat dier heeft gekozen.

Meet en greet
Ondanks dat de 42-jarige Ricksen alleen nog maar kan liggen en enkel zijn ogen kan bewegen, heeft hij het plan om over drie weken toch weer naar een meet en greet van Glasgow Rangers te gaan. "Het kost hem veel energie, maar hij krijgt er ook veel voor terug", aldus De Vries.

Onwel
De voormalige speler van Fortuna Sittard, Zenit St. Petersburg en Glasgow Rangers bracht maanden in het ziekenhuis door, nadat hij onwel werd tijdens een evenement van die laatste club. Vanuit het ziekenhuis is hij nu overgebracht naar St. Andrew's Hospice in Airdrie, even ten oosten van Glasgow. Daar zal de Heerlense oud-voetballer de rest van zijn leven blijven.

Visum
Zijn vrouw Veronika en dochtertje Isballe (6) wonen nog Valencia, maar vliegen elk weekend naar Schotland om hun man en vader te bezoeken. Vorige week heeft Veronika na drie maanden een visum voor het Verenigd Koninkrijk gekregen. "Dat was heel moeilijk, omdat ze Russisch is", zegt De Vries.

Lees ook: Ricksen schrijft nieuw boek: 'Eerste hoofdstukken klaar'

Nieuw boek
Vanuit zijn bed is Ricksen bezig met een nieuw boek. Dat gaat vooral over het ziekbed. Wanneer het nieuwe boek over uitkomt, is nog niet bekend. De Vries schreef eerder het boek 'Vechtlust'. Dat ging over het turbulente leven van Ricksen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen