Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen krijgt tweede uitvaart: 'Zijn laatste wens'

Geplaatst opmaandag 3 februari 2020 - 9:44

Deze maand vindt een tweede uitvaart plaats van Fernando Ricksen. De weduwe van de oud-voetballer gaat een dienst organiseren in Sittard. Dit was de laatste wens van de Heerlenaar.

Dat zegt Veronika Ricksen in The Scottish Sun.

Emotioneel gesprek
Volgens de weduwe heeft Ricksen tijdens een emotioneel gesprek gezegd dat hij na zijn overlijden terug wilde naar zijn geboorteland. Er is voor Sittard gekozen omdat Ricksen zijn imposante carrière bij Fortuna is begonnen.

Urn
De weduwe zegt tegen de Schotse krant dat het een volledige ceremonie gaat worden. Ze heeft inmiddels een plek gevonden waar ze zijn urn neer gaat zetten. Fans zijn hier ook welkom. "Ze mogen hier bloemen en shawls neerleggen om hem te eren", zegt ze. "Het wordt elke tien dagen opgeruimd."

De uitvaart vindt dinsdag 18 februari plaats in Sittard.

Video: L1

Schotland
Ricksen (43) overleed vorig jaar op 18 september in Schotland. De indrukwekkende uitvaart vond enkele dagen later plaats in Glasgow, waar hij tijdens zijn carrière als speler furore maakte bij Glasgow Rangers. Ook zijn andere ex-clubs stonden uitgebreid stil bij zijn overlijden.

Lees ook: Teruglezen: Duizenden fans in Glasgow voor uitvaart Ricksen

Nieuw boek
Dit jaar komt er een nieuw boek over de oud-voetballer. In de nieuwe biografie staat de strijd die Ricksen voerde met de spierziekte ALS centraal. Het boek wordt in juni uitgebracht.

Lees ook: Nieuw boek biograaf én weduwe over Fernando Ricksen

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen