Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen dacht dat hij dood ging: 'Dit was vreselijk'

Geplaatst opzondag 4 november 2018 - 12:58

Oud-voetballer Fernando Ricksen is weer een beetje opgeknapt nadat hij bijna een maand geleden werd opgenomen in een ziekenhuis in Glasgow, maar de Heerlenaar dacht dat hij het niet zou overleven.

"Ik kreeg geen lucht en dacht dat ik dood ging", zegt Ricksen tegen The Scottish Sun. "Het was een van de ergste momenten uit mijn leven."

Schrikken
Drie weken geleden voelde de aan ALS-lijdende oud-voetballer tijdens een bezoekje aan de Schotse stad opeens pijn aan de borst. Omdat hij vreesde voor een longinfectie ging hij naar het ziekenhuis.

Lees ook: Even schrikken voor Ricksen: naar ziekenhuis in Schotland

Afscheid
De oud-prof zegt tegen de Schotse krant dat de dokters en hij dachten dat het voorbij was. "Daarom heeft het ziekenhuis mijn vrouw Veronika vanuit Spanje laten overvliegen. Het was serieus."

Optater
Inmiddels is Ricksen weer opgeknapt na de flinke optater. "Hij hoopt dat hij over twee weken voldoende is aangesterkt zodat hij terug kan naar Spanje", zegt zijn vriend en biograaf Vincent de Vries tegen L1.

Fysiotherapie
Omdat de 42-jarige voormalig verdediger bijna een maand lang plat heeft gelegen, is de Heerlenaar nog onder behandeling bij een fysiotherapeut. "Ik moet weer leren om in een rolstoel te zitten", aldus de oud-voetballer in de Schotse krant.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen