Overslaan en naar de inhoud gaan

Fernando Ricksen dacht dat hij dood ging: 'Dit was vreselijk'

Geplaatst opzondag 4 november 2018 - 12:58

Oud-voetballer Fernando Ricksen is weer een beetje opgeknapt nadat hij bijna een maand geleden werd opgenomen in een ziekenhuis in Glasgow, maar de Heerlenaar dacht dat hij het niet zou overleven.

"Ik kreeg geen lucht en dacht dat ik dood ging", zegt Ricksen tegen The Scottish Sun. "Het was een van de ergste momenten uit mijn leven."

Schrikken
Drie weken geleden voelde de aan ALS-lijdende oud-voetballer tijdens een bezoekje aan de Schotse stad opeens pijn aan de borst. Omdat hij vreesde voor een longinfectie ging hij naar het ziekenhuis.

Lees ook: Even schrikken voor Ricksen: naar ziekenhuis in Schotland

Afscheid
De oud-prof zegt tegen de Schotse krant dat de dokters en hij dachten dat het voorbij was. "Daarom heeft het ziekenhuis mijn vrouw Veronika vanuit Spanje laten overvliegen. Het was serieus."

Optater
Inmiddels is Ricksen weer opgeknapt na de flinke optater. "Hij hoopt dat hij over twee weken voldoende is aangesterkt zodat hij terug kan naar Spanje", zegt zijn vriend en biograaf Vincent de Vries tegen L1.

Fysiotherapie
Omdat de 42-jarige voormalig verdediger bijna een maand lang plat heeft gelegen, is de Heerlenaar nog onder behandeling bij een fysiotherapeut. "Ik moet weer leren om in een rolstoel te zitten", aldus de oud-voetballer in de Schotse krant.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen