opleiding boa opsporing beveiliging (31 okt 2019)

Meer boa's krijgen wapenstok

Meer buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) kunnen voortaan een wapenstok krijgen. Als de burgemeester, politie en justitie het nodig vinden, krijgen ze die.

Sirene, alarm, luchtalarm
Luchtalarm voorlopig nog overal te horen

Het luchtalarm dat iedere eerste maandag van de maand te horen is, blijft voorlopig.

Auto ramt politiebureau Kerkradersteenweg Kerkrade (18 okt 2019)
Politiebureau Kerkrade hele weekend dicht na rammen pand

Het politiebureau in Kerkrade blijft het hele weekend gesloten, nadat vrijdagochtend iemand met een auto het pand heeft geramd.

Onderzoek naar gedrag politie na verkrachtingen

De inspectie van Justitie en Veiligheid gaat slachtoffers van zedenmisdrijven in Limburg, Zeeland/West-Brabant, Oost-Nederland, Den Haag en Rotterdam vragen hoe de politie met hen en hun zaak is omgesprongen.

Politie en minister akkoord, acties van de baan

Op de valreep is er een principeakkoord bereikt over de nieuwe politie-cao. De politievakbonden zijn er volgens betrouwbare bronnen na maanden onderhandelen uit met het ministerie van Justitie en de korpschef, meldt het ANP.

Penn: 'Extra 32 agenten stapje in goede richting'

Burgemeester Annemarie Penn van Maastricht vindt dat Limburg veel te weinig extra agenten krijgt, maar noemt het wel een eerste stapje in de goede richting.

Slechts 32 van 1100 nieuwe agenten naar Limburg

Van de 1100 politiemensen die Nederland er bij krijgt, komen er niet meer dan 32 naar Limburg.

Nederland helpt niet met vervolgen cartoonist Oppenheimer

Mocht Turkije vragen om de vervolging of uitlevering van Ruben L. Oppenheimer, of andere cartoonisten die zich op de vrijheid van meningsuiting kunnen beroepen, dan werkt Nederland daar niet aan mee.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV