Overslaan en naar de inhoud gaan

Fer Naus beste buuttereedner van Limburg

Geplaatst opvrijdag 13 januari 2017 - 23:24

Fer Naus uit Roermond is de nieuwe buuttekampioen van Limburg.

Met zijn optreden als De Kroeskapitein won hij vrijdagavond de finale van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen 2017.

Opvolger
In een uitverkochte Oranjerie in Roermond werd Naus gekroond tot opvolger van Gilbert Petit uit Ulestraten, die vorig jaar de titel pakte. De tweede plaats was dit jaar voor Henrie van Geneijgen uit Swartbroek met zijn buut Sjoeƫnmooder. Ger Frenken uit Roggel werd derde als Maeter opnemer. Het was voor Fer Naus de derde titel. Hij stopt nu met wedstrijdbuuttes.

55e keer
Het was voor de 55e keer dat de provinciale Buuttekampioenschappen werden georganiseerd door de LVKA, de Limburgse Vereniging Karnavals Artiesten. De prijzen werden uitgereikt door gouverneur Theo Bovens.

Op L1 radio en TV
Een samenvatting van de Limburgse Buuttefinale is zaterdag 14 januari (19:00 uur) en zondag 15 januari (13:00 uur) op L1 Radio te horen. Ook op L1 TV zal op zaterdag 14 januari een samenvatting van het Buuttekampioenschap 2017 te zien zijn, om 17:00, 19:00, 21:00 en 23:00 uur.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf en Vastelaovend in Limburg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zeven buuttereedners naar finale Buuttekampioenschappen
Zeventiger legt beslag op eerste Limburgse Buuttecup
Limburg staat wel open voor vastelaovend op erfgoedlijst
Protocol voor carnavalskarren Maastricht
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen