Overslaan en naar de inhoud gaan

Felle kritiek van CDA op verdwijnen klachtenmeldpunt

Geplaatst opvrijdag 9 maart 2018 - 16:07

Het CDA in het Limburgs Parlement heeft felle kritiek op het verdwijnen van klachtenmeldpunt EIKpunt vanaf februari jongstleden.

Individuele burgers konden daar telefonisch terecht met ervaringen en klachten over verpleeg- en verzorgingshuizen en de uitvoering van zorgtaken door een gemeente. Het was verbonden aan het Huis voor de Zorg.

Maatschappelijk belang
Volgens
CDA-statenlid Maud Hermans "kan het niet zo zijn dat EIKpunt van de ene op de andere dag van de aardbodem is verdwenen". Zij wijst op het maatschappelijk belang van het meldpunt dat mede mogelijk is gemaakt door de provincie.

In schriftelijke vragen wil zij dan ook van het provinciebestuur weten wanneer, waarom en door wie is besloten EIKpunt op te heffen.

Gevolgen
Ook vraagt Hermans naar gevolgen voor het personeel en waar burgers nu terecht kunnen met hun klachten over de zorg.
Volgens Hermans komt ook de doelstelling van het meldpunt om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, nu in de lucht te hangen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen