Overslaan en naar de inhoud gaan

Felle kritiek van CDA op verdwijnen klachtenmeldpunt

Geplaatst opvrijdag 9 maart 2018 - 16:07

Het CDA in het Limburgs Parlement heeft felle kritiek op het verdwijnen van klachtenmeldpunt EIKpunt vanaf februari jongstleden.

Individuele burgers konden daar telefonisch terecht met ervaringen en klachten over verpleeg- en verzorgingshuizen en de uitvoering van zorgtaken door een gemeente. Het was verbonden aan het Huis voor de Zorg.

Maatschappelijk belang
Volgens
CDA-statenlid Maud Hermans "kan het niet zo zijn dat EIKpunt van de ene op de andere dag van de aardbodem is verdwenen". Zij wijst op het maatschappelijk belang van het meldpunt dat mede mogelijk is gemaakt door de provincie.

In schriftelijke vragen wil zij dan ook van het provinciebestuur weten wanneer, waarom en door wie is besloten EIKpunt op te heffen.

Gevolgen
Ook vraagt Hermans naar gevolgen voor het personeel en waar burgers nu terecht kunnen met hun klachten over de zorg.
Volgens Hermans komt ook de doelstelling van het meldpunt om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, nu in de lucht te hangen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen