Overslaan en naar de inhoud gaan

Felle kritiek van CDA op verdwijnen klachtenmeldpunt

Geplaatst opvrijdag 9 maart 2018 - 16:07

Het CDA in het Limburgs Parlement heeft felle kritiek op het verdwijnen van klachtenmeldpunt EIKpunt vanaf februari jongstleden.

Individuele burgers konden daar telefonisch terecht met ervaringen en klachten over verpleeg- en verzorgingshuizen en de uitvoering van zorgtaken door een gemeente. Het was verbonden aan het Huis voor de Zorg.

Maatschappelijk belang
Volgens
CDA-statenlid Maud Hermans "kan het niet zo zijn dat EIKpunt van de ene op de andere dag van de aardbodem is verdwenen". Zij wijst op het maatschappelijk belang van het meldpunt dat mede mogelijk is gemaakt door de provincie.

In schriftelijke vragen wil zij dan ook van het provinciebestuur weten wanneer, waarom en door wie is besloten EIKpunt op te heffen.

Gevolgen
Ook vraagt Hermans naar gevolgen voor het personeel en waar burgers nu terecht kunnen met hun klachten over de zorg.
Volgens Hermans komt ook de doelstelling van het meldpunt om de kwaliteit van de zorg te verbeteren, nu in de lucht te hangen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen