Overslaan en naar de inhoud gaan

Felle kritiek PvdA op hotelplan Maastricht

Geplaatst opvrijdag 3 maart 2017 - 14:05

De Maastrichtse PvdA heeft felle kritiek op de intentie-overeenkomst die de gemeente heeft afgesloten over de vestiging van een hotel in het pand van muziekschool Kumulus in stadsdeel Wyck.

PvdA-raadslid Antoine van Lune stelt in schriftelijke vragen daar 'zeer verbaasd' over te zijn omdat er nog steeds geen duidelijkheid is over de toekomst van Kumulus.

Voor zijn beurt
Daarover zijn ook nog geen besluiten genomen. "Integendeel, er wordt nog gewerkt aan verschillende scenario's. En uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om een knoop door te hakken", aldus Van Lune. "Maar ondertussen wordt wel al een intentie-overeenkomst getekend om het pand te verkopen", zo verwoordt hij zijn ergernis.

Lees ook: Nieuw tophotel met uitzicht op Maas

Beleid
Het raadslid van oppositiepartij PvdA vraagt zich ook af of het voorgenomen speciale hotel in het topsegment wel past binnen het gemeentelijk
hotelbeleid en of er ruimte voor is op de Maastrichtse hotelmarkt. Uiterlijk op 30 september moeten de initiatiefnemers daar duidelijkheid over geven.

Cultuurcentrum
Ruim anderhalve maand geleden trokken de vijf oppositiepartijen al aan de bel over de 'stilte' rond het plan voor een cultuurcentrum in Maastricht. Dat houdt onder meer een verplaatsing in van Kumulus en het Natuurhistorisch Museum naar het Centre Céramique.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rekenkamer Maastricht: verzelfstandig cultuur
Jazz-opleiding wil niet verhuizen: plan luxe hotel sneuvelt
Streep door luxe hotel in Maastricht: 'Onzalig plan'
Raad Maastricht zegt ja tegen Student Hotel
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen