Overslaan en naar de inhoud gaan

Felle kritiek PvdA op hotelplan Maastricht

Geplaatst opvrijdag 3 maart 2017 - 14:05

De Maastrichtse PvdA heeft felle kritiek op de intentie-overeenkomst die de gemeente heeft afgesloten over de vestiging van een hotel in het pand van muziekschool Kumulus in stadsdeel Wyck.

PvdA-raadslid Antoine van Lune stelt in schriftelijke vragen daar 'zeer verbaasd' over te zijn omdat er nog steeds geen duidelijkheid is over de toekomst van Kumulus.

Voor zijn beurt
Daarover zijn ook nog geen besluiten genomen. "Integendeel, er wordt nog gewerkt aan verschillende scenario's. En uiteindelijk is het aan de gemeenteraad om een knoop door te hakken", aldus Van Lune. "Maar ondertussen wordt wel al een intentie-overeenkomst getekend om het pand te verkopen", zo verwoordt hij zijn ergernis.

Lees ook: Nieuw tophotel met uitzicht op Maas

Beleid
Het raadslid van oppositiepartij PvdA vraagt zich ook af of het voorgenomen speciale hotel in het topsegment wel past binnen het gemeentelijk
hotelbeleid en of er ruimte voor is op de Maastrichtse hotelmarkt. Uiterlijk op 30 september moeten de initiatiefnemers daar duidelijkheid over geven.

Cultuurcentrum
Ruim anderhalve maand geleden trokken de vijf oppositiepartijen al aan de bel over de 'stilte' rond het plan voor een cultuurcentrum in Maastricht. Dat houdt onder meer een verplaatsing in van Kumulus en het Natuurhistorisch Museum naar het Centre Céramique.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Rekenkamer Maastricht: verzelfstandig cultuur
Jazz-opleiding wil niet verhuizen: plan luxe hotel sneuvelt
Streep door luxe hotel in Maastricht: 'Onzalig plan'
Raad Maastricht zegt ja tegen Student Hotel
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten
Advertentie
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen
Rousseau geeft Kerstchocolade weg aan bedrijven en verenigingen

Meest gelezen