Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Felle kritiek op Joods eerbetoon aan Duitse soldaten

Geplaatst opdonderdag 13 november 2014 - 21:54

Landelijke Joodse organisaties zijn niet te spreken over het eerbetoon dat Limburgse Joden donderdag brachten aan gesneuvelde Duitse soldaten in Haelen.

Vooral het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap, de overkoepelende organisatie van Joodse Gemeenten in Nederland, kraakt het initiatief om bij het Monument voor Verdraagzaamheid kransen te leggen.

'Zum Kotzen'
"Ik heb er maar één uitdrukking voor: Zum Kotzen!", zegt bestuurslid Gidi Markuszower. Ook het Centraal Joods Overleg kijkt op van de kranslegging voor geallieerde én Duitse soldaten. Voorzitter Joop Fransman: "We herdenken hier de slachtoffers en niet de daders, dacht ik toch."

Weggewuifd
Honorair consul van Israël, Benoit Wesly uit Maastricht, één van de kransleggers, wuift de kritiek weg. "Op 4 mei herdenken we de Nederlandse slachtoffers. Maar op andere dagen moeten we ook oog hebben voor andere soldaten die de dood in zijn gestuurd. Ja, ook de Duitse."

Lees ook: Joodse gemeenschap herdenkt gesneuvelde Duitse soldaten

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Joodse gemeenschap herdenkt gesneuvelde Duitse soldaten
Basisschool herdenkt leraar (42) die overleed bij ongeluk
Maasbracht herdenkt verwoesting schepen
Maasbracht herdenkt verwoesting van schepen
Monument voor omgekomen kinderen in Roermond
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen