Overslaan en naar de inhoud gaan

Felle kritiek op ‘asbestbrief’ van raadslid

Geplaatst opzaterdag 27 september 2014 - 8:02

Het raadslid Harry Govers in Stein maakt mensen bang met onzinnige asbestverhalen.

Dat beweert het Steinse college in een brief aan de raad en scholenkoepel Kindante. In de brief laat het college weten dat basisschool De Avonturijn in Berg aan de Maas niet kampt met een asbestprobleem, zoals Govers onlangs beweerde.

Gevaar voor kinderen
In de brief aan de raad en ouders over de sluiting van De Avonturijn in Urmond had Govers gesteld dat de gezondheid van de kinderen op de school in Berg in de waagschaal werd gelegd, doordat dit gebouw vol asbest zit en de aanwezigen jarenlang vele uren per dag daaraan worden blootgesteld. Govers liet ook weten dit te zullen melden aan de Algemene Rekenkamer.

Het college ontkent in zijn reactie dat de school vol asbest zit en de gezondheid van leerlingen wordt bedreigd. Volgens B en W zetten Govers’ beweringen een volkomen verkeerd beeld neer en kan hij ouders hiermee bang maken. Daar is geen enkele aanleiding voor, stelt het college, dat het gedrag van het raadslid ten zeerste afkeurt. ‘Van raadsleden mag worden verwacht dat zij feiten, regelgeving en omstandigheden kennen en hiernaar handelen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sluiting basisschool Urmond een feit
Meer asbest in dak van basisschool Stein
boei reddingsboei
Kanovaarder in de problemen bij Berg aan de Maas
Oogstdankfeest Berg aan de Maas vanaf nu cultureel erfgoed
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen