Overslaan en naar de inhoud gaan

Felix Meurders vertrekt na 26 jaar bij Spijkers Met Koppen

Geplaatst opdinsdag 14 juli 2020 - 17:55

Na 26 jaar stopt Felix Meurders met het NPO Radio 2-programma Spijkers Met Koppen.

De geboren Maastrichtenaar stapt begin volgend jaar over naar NPO Radio 5. Daar krijgt de presentator, die volgende maand 74 wordt, een eigen muziekprogramma op zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 uur, maakte BNNVARA bekend.

Leeftijdsdiscriminatie
In 2018 werd al eens het vertrek van Meurders bij het liveradio-programma aangekondigd, maar dat besluit werd teruggedraaid nadat er veel ophef over was ontstaan. Fans reageerden boos en onder meer Ouderenbond ANBO sprak destijds van leeftijdsdiscriminatie.

Lees ook: Het jaar van: Felix Meurders

Langst lopende programma
Wie Meurders opvolgt aan de zijde van medepresentator Dolf Jansen bij Spijkers Met Koppen is nog niet bekend. Het is een van de langst lopende programma's op de Nederlandse radio. Het programma begon in 1988 op wat toen nog Hilversum 2 heette, met Jack Spijkerman als presentator.

Twijfel
"Omdat ik met hart en ziel verknocht ben aan Spijkers met Koppen heb ik lang getwijfeld om ja te zeggen tegen Radio 5. Ik moest echt kiezen want beide programma's presenteren kan niet gezien de uitzendtijdstippen. Uiteindelijk heeft de doorslag gegeven dat ik weer eens wat nieuws kan gaan doen op de radio. En omdat ik op deze manier mijn vaardigheden van zowel interviewer als dj kan combineren," aldus de presentator over zijn voorgenomen overstap.

Rooie Haan
Meurders gaat het programma maken voor BNNVARA, de omroep waar hij al ruim 45 jaar voor werkt. Hij wordt op Radio 5 achter de schermen ook weer bijgestaan door redacteur en producer Nicolette Schouten met wie hij al sinds 'In de Rooie Haan', de voorganger van Spijkers met Koppen, samenwerkt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen