Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestvierders geven honderden euro's uit tijdens carnaval

Geplaatst opzaterdag 22 februari 2020 - 7:00

Limburgse feestgangers geven al snel een paar honderd euro uit tijdens carnaval. Aan alcohol, eten en het pèkske natuurlijk.

Dat blijkt uit de resultaten van de carnavalsenquête die begin deze maand op 1Limburg gehouden werd, onder 11.949 Limburgers.

L1

200 euro
Bijna 35 procent van de Limburgse carnavalsvierders die onze vragenlijst invulden, verwacht meer dan 200 euro uit te geven tijdens vastelaovend. De meesten vieren meer dan drie dagen feest. Ruim 32 procent van de ondervraagde carnavalsvierders heeft een budget van 100 tot 200 euro voor het feest.

Lees ook: Hoeveel kost een biertje met carnaval?

Slechts 12 procent verwacht met maximaal 50 euro de carnaval door te kunnen komen. Meer de helft van hen beperkt het carnavalsfeest ook tot slechts één dag.

Minderjarigen
Jongeren en 65-plussers geven het minste uit tijdens carnaval. Slechts 13 procent van de minderjarige deelnemers zegt meer dan 200 euro uit te geven aan eten, drinken en een taxi. Van de 65-plussers is dat 20 procent.

Lees ook: Helft van de Limburgers viert carnaval

Feestvierders tussen de 18 en 64 jaar geven ongeveer evenveel geld uit tijdens carnaval: ruim een derde verwacht meer dan 200 euro te betalen en iets minder dan een derde schat de kosten tussen de 100 en 200 euro in.

Pèkske
Om carnaval te vieren moet je natuurlijk ook een pèkske kopen. De meeste feestgangers (43 procent) geven daar nog eens 50 tot 100 euro aan uit. 37 procent van de carnavalvierende deelnemers aan de enquête verwachten voor minder dan 50 euro een pèkske aan te schaffen.

Hoe meer dagen er feest gevierd wordt, hoe meer geld er ook aan een pèkske uitgegeven wordt. Van de feestgangers die meer dan drie dagen carnaval vieren, geeft zo'n 8 procent zelfs meer dan 200 euro uit aan een mooie outfit.

Kleiner budget
Jongeren en 65-plussers geven ook minder geld uit aan een pèkske. Zo'n 52 procent van de ouderen wil maximaal 50 euro uitgeven aan een outfit, van de minderjarigen is dit 46 procent.

Enquête
Op 1limburg.nl hielden we begin deze maand een enquête over carnaval. Daar deden 11.949 mensen aan mee. Ze lieten ons weten of ze carnaval gaan vieren en hoe ze dat doen. Rond carnaval publiceren we een aantal artikelen op basis van de resultaten van deze enquête.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Juist in deze onzekere tijd speelt veiligheid een grote rol. Houd het veilig in uw winkel!

Wij zijn er voor u in deze onwerkelijke tijd, zodat uzelf, uw personeel én uw klanten een veilig gevoel hebben. Wilt u advies of kunt u wel wat hulp gebruiken om veiligheid te handhaven? Wij staan voor u klaar. Ons beveiligingspersoneel ondersteunt u op het gebied van crowd management, om de klantenstroom in uw winkel te managen. Bovendien kunt u ons inschakelen als een extra toeziend oog in de winkel, zodat uw eigen personeel niet bloot wordt gesteld aan agressie of onbegrip van bezoekers.

Ontdek wat wij voor u kunnen betekenen
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen