Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestje voor winnende OLS-schutterijen

Geplaatst opdinsdag 2 oktober 2018 - 20:56

De beste schutterijen van het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) van 2018 zijn dinsdagavond gehuldigd in het provinciehuis in Maastricht.

De gouverneurs van beide Limburgen waren aanwezig bij de huldiging.

Ontvangst
De winnende schutterij uit Sevenum, schutterij Sint Sebastianus, de nummer twee Sint Petrus en Paulus uit Susteren-Heide en de schutterij die derde werd, Sint Sebastianus Herkenbosch werden feestelijk ontvangen in het gouvernement.

Ceremonie
Tijdens de ceremonie verzorgden de verschillende muziekkorpsen van de aanwezige schutterijen de muzikale begeleiding. Schutterij Sint Sebastiaan uit Schimmert die tijdens het OLS 2018 in Ophoven (B) de Esprit-prijs, voor onder meer de beste muziek tijdens het defilé won, werd ook gehuldigd, net als schutterij Sint Martinus Linne die de nieuwe Europese schutterskoning leverde op het Europees Schutters Treffen in augustus in Neer.

WMC
Tenslotte werd fanfare Monte Corona uit Kronenberg in het zonnetje gezet door de gouverneur vanwege de goede score tijdens het Wereld Muziek Concours 2017 in Kerkrade.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen