Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestgangers gaan los om 6:00 uur in Weerter café

Geplaatst opzondag 14 november 2021 - 14:59

Omdat horecagelegenheden van 20:00 tot 6:00 uur de deuren gesloten moeten houden, besloot café De Brouwer in Weert om zondag in alle vroegte open te gaan. De voetjes van enkele feestgangers gingen om 6:00 uur al van de vloer.

"Je moet toch creatief zijn en proberen je hoofd boven water te houden", vertelt eigenaar Raymond Houben.

Stappen in Duitsland of België
Het was voor het eerst dat de horecabaas dit organiseerde. Heel druk was het niet, maar dat mocht de pret niet drukken. Een handjevol kroegtijgers stonden te springen op de muziek die uit de boxen bonkte. "Het was erg gezellig. De feestgangers kwamen toevallig net terug van een stapavond in Duitsland."

In Duitsland en België zijn (nog) geen aangescherpte maatregelen. Daarom is de kans groot dat Limburgers de grens oversteken om daar op stap te gaan. Houben denkt erover na om de zaak vaker eerder open te gooien. "Misschien de zaterdagochtend. Dan kunnen jongeren, die in België of Duitsland gefeest hebben, hier verder op stap."

Lees ook: Limburgers de grens over: 'Hier kan het wel'

Nieuwe regels
Het demissionaire kabinet kondigde vrijdag nieuwe coronaregels aan. Een van de maatregelen houdt in dat de horeca om 20:00 uur dicht moet. Een regeling waar Houben helemaal niks aan heeft, omdat De Brouwer het vooral moet hebben van bezoekers die in avond komen. "We zijn een nachtzaak. Voor de coronacrisis werd het pas na middernacht uur druk. Daarnaast moet je rekening houden dat iedereen in dezelfde vijver zit te vissen. Daarbij feesten mensen nu eerder thuis."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen