Overslaan en naar de inhoud gaan

Feesten Echt afgelast vanwege naderende storm

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 11:56

Vanwege de naderende storm heeft burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren in overleg met de organisatie van Echt Feesten alle activiteiten in en rond het feestpaviljoen afgelast.

De Familiedag 'Kampioene van 't Zuuje' gaat zondag niet door.

Te groot risico
"Gezien de voorspellingen is het onverantwoord om de feesten doorgang te laten vinden", laat burgemeester Jos Hessels weten. Hij heeft contact gehad met het KNMI en zich laten informeren over de verwachte situatie in Echt.

Lees ook: Wind wakkert al flink aan: storm Ciara in aantocht

Storm Ciara
Zondag raast storm Ciara over Nederland. Er worden zeer zware windstoten voorspeld van 100 tot 130 kilometer per uur. Ook trekken er fikse buien over de provincie met regen, onweer en hagel.

"Zowel voor de veiligheid in de tent, als ook de veiligheid van bezoekers richting het paviljoen is het risico veel te groot", stelt Hessels. "Ik vind het heel vervelend voor de organisatie en de bezoekers, maar hier kunnen en mogen we geen risico mee nemen."

Grote tent
Met man en macht zijn tientallen mensen zondagmiddag in de weer om losse onderdelen rond de enorme feesttent op het terrein aan de Bandert te verwijderen of vast te zetten. De brandweer is ook ingeschakeld en houdt bovendien de veiligheid in de gaten.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen