Overslaan en naar de inhoud gaan

Feesten Echt afgelast vanwege naderende storm

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 11:56

Vanwege de naderende storm heeft burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren in overleg met de organisatie van Echt Feesten alle activiteiten in en rond het feestpaviljoen afgelast.

De Familiedag 'Kampioene van 't Zuuje' gaat zondag niet door.

Te groot risico
"Gezien de voorspellingen is het onverantwoord om de feesten doorgang te laten vinden", laat burgemeester Jos Hessels weten. Hij heeft contact gehad met het KNMI en zich laten informeren over de verwachte situatie in Echt.

Lees ook: Wind wakkert al flink aan: storm Ciara in aantocht

Storm Ciara
Zondag raast storm Ciara over Nederland. Er worden zeer zware windstoten voorspeld van 100 tot 130 kilometer per uur. Ook trekken er fikse buien over de provincie met regen, onweer en hagel.

"Zowel voor de veiligheid in de tent, als ook de veiligheid van bezoekers richting het paviljoen is het risico veel te groot", stelt Hessels. "Ik vind het heel vervelend voor de organisatie en de bezoekers, maar hier kunnen en mogen we geen risico mee nemen."

Grote tent
Met man en macht zijn tientallen mensen zondagmiddag in de weer om losse onderdelen rond de enorme feesttent op het terrein aan de Bandert te verwijderen of vast te zetten. De brandweer is ook ingeschakeld en houdt bovendien de veiligheid in de gaten.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen