Overslaan en naar de inhoud gaan

Feesten Echt afgelast vanwege naderende storm

Geplaatst opzondag 9 februari 2020 - 11:56

Vanwege de naderende storm heeft burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren in overleg met de organisatie van Echt Feesten alle activiteiten in en rond het feestpaviljoen afgelast.

De Familiedag 'Kampioene van 't Zuuje' gaat zondag niet door.

Te groot risico
"Gezien de voorspellingen is het onverantwoord om de feesten doorgang te laten vinden", laat burgemeester Jos Hessels weten. Hij heeft contact gehad met het KNMI en zich laten informeren over de verwachte situatie in Echt.

Lees ook: Wind wakkert al flink aan: storm Ciara in aantocht

Storm Ciara
Zondag raast storm Ciara over Nederland. Er worden zeer zware windstoten voorspeld van 100 tot 130 kilometer per uur. Ook trekken er fikse buien over de provincie met regen, onweer en hagel.

"Zowel voor de veiligheid in de tent, als ook de veiligheid van bezoekers richting het paviljoen is het risico veel te groot", stelt Hessels. "Ik vind het heel vervelend voor de organisatie en de bezoekers, maar hier kunnen en mogen we geen risico mee nemen."

Grote tent
Met man en macht zijn tientallen mensen zondagmiddag in de weer om losse onderdelen rond de enorme feesttent op het terrein aan de Bandert te verwijderen of vast te zetten. De brandweer is ook ingeschakeld en houdt bovendien de veiligheid in de gaten.

Video: L1
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen