Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestdag België: drukte in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2020 - 14:51

De politie in België vraagt mensen om dinsdag thuis te blijven. Het is een nationale feestdag in het land en de winkels zijn dicht. Normaal komen dan veel Belgen naar Nederlands Limburg.

In België zijn grote evenementen op 21 juli dit jaar geschrapt vanwege de coronacrisis. Het aantal besmettingen is in ons buurland weer flink aan het stijgen. Ondanks de stijging worden de coronamaatregelen nog niet aangescherpt in België. Wel wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Ondanks het advies zijn er dinsdag veel Belgische kooptoeristen in Maastricht.

Video: L1

Grenzen open
De Veiligheidsregio Zuid-Limburg laat weten dat er geen extra contact is geweest tussen Nederland en België over mogelijke drukte. "De grenzen zijn gewoon open en Belgen zijn welkom. Iedereen die in Zuid-Limburg woont of bezoekt dient zich aan de huidige maatregelen te houden", laat Steffie Kuijken, woordvoerder van de veiligheidsregio, weten.

Afgelast
Vanwege de coronacrisis zal de Belgische nationale feestdag er dit jaar anders uitzien. De vuurwerkshow die voor vanavond in Brussel stond gepland, is afgelast. Ook de militaire parade in de hoofdstad gaat niet door. Gisteravond is het evenement Bal National vervangen door het Balcon National, waarbij Belgen vanuit thuis het feest alsnog konden vieren. De hoofdstad verwacht normaal gesproken op 21 juli zo'n 100.000 bezoekers. Dit jaar worden slachtoffers van het coronavirus herdacht en zorgmedewerkers in het zonnetje gezet.

Feestdag:
Tijdens de nationale feestdag viert België zijn onafhankelijkheid. In 1830 wist België zich tijdens de Belgische revolutie los te maken van Nederland. De eerste koning van België, koning Leopold 1, werd op 21 juli 1831 beëdigd. Jaarlijks wordt deze dag groots gevierd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen