Overslaan en naar de inhoud gaan

Feestdag België: drukte in Maastricht

Geplaatst opdinsdag 21 juli 2020 - 14:51

De politie in België vraagt mensen om dinsdag thuis te blijven. Het is een nationale feestdag in het land en de winkels zijn dicht. Normaal komen dan veel Belgen naar Nederlands Limburg.

In België zijn grote evenementen op 21 juli dit jaar geschrapt vanwege de coronacrisis. Het aantal besmettingen is in ons buurland weer flink aan het stijgen. Ondanks de stijging worden de coronamaatregelen nog niet aangescherpt in België. Wel wordt geadviseerd om zoveel mogelijk thuis te blijven. Ondanks het advies zijn er dinsdag veel Belgische kooptoeristen in Maastricht.

Video: L1

Grenzen open
De Veiligheidsregio Zuid-Limburg laat weten dat er geen extra contact is geweest tussen Nederland en België over mogelijke drukte. "De grenzen zijn gewoon open en Belgen zijn welkom. Iedereen die in Zuid-Limburg woont of bezoekt dient zich aan de huidige maatregelen te houden", laat Steffie Kuijken, woordvoerder van de veiligheidsregio, weten.

Afgelast
Vanwege de coronacrisis zal de Belgische nationale feestdag er dit jaar anders uitzien. De vuurwerkshow die voor vanavond in Brussel stond gepland, is afgelast. Ook de militaire parade in de hoofdstad gaat niet door. Gisteravond is het evenement Bal National vervangen door het Balcon National, waarbij Belgen vanuit thuis het feest alsnog konden vieren. De hoofdstad verwacht normaal gesproken op 21 juli zo'n 100.000 bezoekers. Dit jaar worden slachtoffers van het coronavirus herdacht en zorgmedewerkers in het zonnetje gezet.

Feestdag:
Tijdens de nationale feestdag viert België zijn onafhankelijkheid. In 1830 wist België zich tijdens de Belgische revolutie los te maken van Nederland. De eerste koning van België, koning Leopold 1, werd op 21 juli 1831 beëdigd. Jaarlijks wordt deze dag groots gevierd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen