Overslaan en naar de inhoud gaan

Feest in Sevenum pas als de ezel schijt

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 20:52

Carnaval in Sevenum barst pas echt los, als een ezel in het huis van de prins zijn behoefte heeft gedaan.

Maandagavond ging ezel Theike de Derde op bezoek bij Prins Joep I Everts. En na het vallen van de eerste ezelkeutelsvijgen, was het feest.

Aope Hoes
De traditie wordt al vanaf 1954 door carnavalsvereniging Dun Êzelskop gehouden. “Het is een gebruik dat de ezel een paar dagen na het prinsuitroepen het aope hoes officieel opent”, vertelt Prins Joep Everts.

Hilariteit
Volgens de kersverse prins zorgt deze traditie altijd voor veel hilariteit. Heel lang hoefden de vijftig aanwezigen overigens niet te wachten op de grote boodschap van Theike. "Het duurde denk ik ruim een half uur." De garage lag toen bezaaid met een flinke hoop van de mascotte.

In het midden Prins Joep Everts met ezel Theike.

Wasknijper
"Ik moest wel even wennen aan de geur", geeft Everts toe. Een wasknijper is volgens hem dan ook geen overbodige luxe voor zijn opvolger.

Opruimen
De prins heeft vervolgens de dankbare taak om de uitwerpselen op te ruimen. "Gelukkig had hij niet geürineerd, want dat had ik erger gevonden." De stront dumpte hij in de tuin. "Ik denk dat alles in het voorjaar goed zal bloeien."

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen