Overslaan en naar de inhoud gaan

Feest in Sevenum pas als de ezel schijt

Geplaatst opdinsdag 16 januari 2018 - 20:52

Carnaval in Sevenum barst pas echt los, als een ezel in het huis van de prins zijn behoefte heeft gedaan.

Maandagavond ging ezel Theike de Derde op bezoek bij Prins Joep I Everts. En na het vallen van de eerste ezelkeutelsvijgen, was het feest.

Aope Hoes
De traditie wordt al vanaf 1954 door carnavalsvereniging Dun Êzelskop gehouden. “Het is een gebruik dat de ezel een paar dagen na het prinsuitroepen het aope hoes officieel opent”, vertelt Prins Joep Everts.

Hilariteit
Volgens de kersverse prins zorgt deze traditie altijd voor veel hilariteit. Heel lang hoefden de vijftig aanwezigen overigens niet te wachten op de grote boodschap van Theike. "Het duurde denk ik ruim een half uur." De garage lag toen bezaaid met een flinke hoop van de mascotte.

In het midden Prins Joep Everts met ezel Theike.

Wasknijper
"Ik moest wel even wennen aan de geur", geeft Everts toe. Een wasknijper is volgens hem dan ook geen overbodige luxe voor zijn opvolger.

Opruimen
De prins heeft vervolgens de dankbare taak om de uitwerpselen op te ruimen. "Gelukkig had hij niet geürineerd, want dat had ik erger gevonden." De stront dumpte hij in de tuin. "Ik denk dat alles in het voorjaar goed zal bloeien."

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen