Overslaan en naar de inhoud gaan

Feest, pepernoten en muziek: Sinterklaas is weer in Limburg

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 15:33

Makkers staakt uw wild geraas: Sinterklaas heeft zaterdag weer voet aan wal gezet in Limburg. Waar in andere delen van het land mensen werden opgepakt tijdens demonstraties, verliep het kinderfestijn in Limburg voor zover bekend rustig.

De nationale intocht was dit jaar in Apeldoorn. In Limburg kwam de goedheiligman zaterdag aan in onder andere Sittard, Geleen, Brunssum, Kerkrade en Maastricht.

Gezellig druk
"Ik krijg er tranen van in de ogen. Heeft u het ooit zo druk gezien in Maastricht?", zei een verbouwereerde Sinterklaas toen hij samen met Zwarte Pieten en roetveegpieten net van de boot was gestapt. Na kinderhandjes te hebben geschud, reed Sint-Nicolaas in het kader van 75 jaar bevrijding in een legerjeep door de stad. Dat voelde voor de kindervriend ook vast wat vertrouwder, aangezien vorig jaar zijn trouwe schimmel nog op hol sloeg.

Aan de kant stonden ook zes kinderen van gezinshuis Yolo uit Oost-Maarland. De kinderen kunnen tijdelijk niet thuis wonen en hebben vaak een moeilijk verleden. Verslaggever Esther zocht ze op deze spannende dag op, maar haar microfoon werd al gauw overgenomen door de praatjespiet:

Video: L1

Op 6 december wordt Sinterklaas weer uitgezwaaid in Maastricht. Op dezelfde dag van de nog vrij onbekende uittocht van de kindervriend, wordt die andere kindervriend alweer welkom geheten in Maastricht.

Lees ook: Intocht kerstman en uittocht Sint op één dag: 'Niet ideaal'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen