Overslaan en naar de inhoud gaan

Feest, pepernoten en muziek: Sinterklaas is weer in Limburg

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 15:33

Makkers staakt uw wild geraas: Sinterklaas heeft zaterdag weer voet aan wal gezet in Limburg. Waar in andere delen van het land mensen werden opgepakt tijdens demonstraties, verliep het kinderfestijn in Limburg voor zover bekend rustig.

De nationale intocht was dit jaar in Apeldoorn. In Limburg kwam de goedheiligman zaterdag aan in onder andere Sittard, Geleen, Brunssum, Kerkrade en Maastricht.

Gezellig druk
"Ik krijg er tranen van in de ogen. Heeft u het ooit zo druk gezien in Maastricht?", zei een verbouwereerde Sinterklaas toen hij samen met Zwarte Pieten en roetveegpieten net van de boot was gestapt. Na kinderhandjes te hebben geschud, reed Sint-Nicolaas in het kader van 75 jaar bevrijding in een legerjeep door de stad. Dat voelde voor de kindervriend ook vast wat vertrouwder, aangezien vorig jaar zijn trouwe schimmel nog op hol sloeg.

Aan de kant stonden ook zes kinderen van gezinshuis Yolo uit Oost-Maarland. De kinderen kunnen tijdelijk niet thuis wonen en hebben vaak een moeilijk verleden. Verslaggever Esther zocht ze op deze spannende dag op, maar haar microfoon werd al gauw overgenomen door de praatjespiet:

Video: L1

Op 6 december wordt Sinterklaas weer uitgezwaaid in Maastricht. Op dezelfde dag van de nog vrij onbekende uittocht van de kindervriend, wordt die andere kindervriend alweer welkom geheten in Maastricht.

Lees ook: Intocht kerstman en uittocht Sint op één dag: 'Niet ideaal'

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen