Overslaan en naar de inhoud gaan

Feest, pepernoten en muziek: Sinterklaas is weer in Limburg

Geplaatst opzaterdag 16 november 2019 - 15:33

Makkers staakt uw wild geraas: Sinterklaas heeft zaterdag weer voet aan wal gezet in Limburg. Waar in andere delen van het land mensen werden opgepakt tijdens demonstraties, verliep het kinderfestijn in Limburg voor zover bekend rustig.

De nationale intocht was dit jaar in Apeldoorn. In Limburg kwam de goedheiligman zaterdag aan in onder andere Sittard, Geleen, Brunssum, Kerkrade en Maastricht.

Gezellig druk
"Ik krijg er tranen van in de ogen. Heeft u het ooit zo druk gezien in Maastricht?", zei een verbouwereerde Sinterklaas toen hij samen met Zwarte Pieten en roetveegpieten net van de boot was gestapt. Na kinderhandjes te hebben geschud, reed Sint-Nicolaas in het kader van 75 jaar bevrijding in een legerjeep door de stad. Dat voelde voor de kindervriend ook vast wat vertrouwder, aangezien vorig jaar zijn trouwe schimmel nog op hol sloeg.

Aan de kant stonden ook zes kinderen van gezinshuis Yolo uit Oost-Maarland. De kinderen kunnen tijdelijk niet thuis wonen en hebben vaak een moeilijk verleden. Verslaggever Esther zocht ze op deze spannende dag op, maar haar microfoon werd al gauw overgenomen door de praatjespiet:

Video: L1

Op 6 december wordt Sinterklaas weer uitgezwaaid in Maastricht. Op dezelfde dag van de nog vrij onbekende uittocht van de kindervriend, wordt die andere kindervriend alweer welkom geheten in Maastricht.

Lees ook: Intocht kerstman en uittocht Sint op één dag: 'Niet ideaal'

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen