Overslaan en naar de inhoud gaan

Feest in huize Rieu vanwege toestaan evenementen

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 19:21

Niet alleen de festivalgangers hebben opgelucht gereageerd nu evenementen weer mogen worden georganiseerd. Ook André Rieu is in zijn nopjes.

De wereldberoemde violist plaatste vrijdag een video vanuit zijn kasteel in Maastricht waarin hij opgetogen reageert. In de video is te zien hoe Rieu, al bakkend in de keuken, het nieuws hoort dat er weer versoepelingen zijn. Daarna wordt alles weer in gereedheid gebracht, op geheel eigen wijze.

Video: L1

Eind januari maakte Rieu nog bekend dat de Vrijthofconcerten dit jaar definitief niet door gaan. Geëmotioneerd vertelde hij hierover bij L1 in L1mburg Centraal.

Lees ook: André Rieu schiet vol bij beelden Vrijthofoptredens

Versoepelingen
Vanaf 30 juni is het onder voorwaarden weer mogelijk om eendaagse evenementen te organiseren. Bezoekers moeten een herstel- of vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag laten zien. Als ze zijn toegelaten, hoeven ze geen 1,5 meter afstand te houden. Meerdaagse evenementen zijn vanaf 29 juli weer mogelijk.

Rieu zet allereerst in op de al geplande concerten in Israël in november. Daarna komen enkele concerten in Europa in zicht. In december is Rieu terug in Maastricht voor de kerstconcerten in het MECC.

Toen de coronacrisis uitbrak in maart vorig jaar was de violist bezig met zijn langverwachte Amerikaanse tournee, die hij dus voortijdig moest afbreken. Deze concerten gaat hij in april 2022 inhalen, met daarna een flinke reeks optredens in onder meer het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen