Overslaan en naar de inhoud gaan

Feest in huize Rieu vanwege toestaan evenementen

Geplaatst opvrijdag 11 juni 2021 - 19:21

Niet alleen de festivalgangers hebben opgelucht gereageerd nu evenementen weer mogen worden georganiseerd. Ook André Rieu is in zijn nopjes.

De wereldberoemde violist plaatste vrijdag een video vanuit zijn kasteel in Maastricht waarin hij opgetogen reageert. In de video is te zien hoe Rieu, al bakkend in de keuken, het nieuws hoort dat er weer versoepelingen zijn. Daarna wordt alles weer in gereedheid gebracht, op geheel eigen wijze.

Video: L1

Eind januari maakte Rieu nog bekend dat de Vrijthofconcerten dit jaar definitief niet door gaan. Geëmotioneerd vertelde hij hierover bij L1 in L1mburg Centraal.

Lees ook: André Rieu schiet vol bij beelden Vrijthofoptredens

Versoepelingen
Vanaf 30 juni is het onder voorwaarden weer mogelijk om eendaagse evenementen te organiseren. Bezoekers moeten een herstel- of vaccinatiebewijs of een negatieve testuitslag laten zien. Als ze zijn toegelaten, hoeven ze geen 1,5 meter afstand te houden. Meerdaagse evenementen zijn vanaf 29 juli weer mogelijk.

Rieu zet allereerst in op de al geplande concerten in Israël in november. Daarna komen enkele concerten in Europa in zicht. In december is Rieu terug in Maastricht voor de kerstconcerten in het MECC.

Toen de coronacrisis uitbrak in maart vorig jaar was de violist bezig met zijn langverwachte Amerikaanse tournee, die hij dus voortijdig moest afbreken. Deze concerten gaat hij in april 2022 inhalen, met daarna een flinke reeks optredens in onder meer het Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen